'Zou goed zijn als ze ook in Bulgarije gingen kijken'

Reacties

Virgil Misidjan beleeft een prachtig eerste buitenlands avontuur met Ludogorets Razgrad. Na de titel van Willem II - 'ook een beetje die van mij' - staat hij op het punt ook in Bulgarije kampioen te worden. En ook de nationale beker ligt in het verschiet voor de twintigjarige aanvaller.

'Zou goed zijn als ze ook in Bulgarije gingen kijken'

Woensdag sloeg Ludogorets een belangrijke slag in de titelstrijd door concurrent CSKA Sofia te verslaan (1-0). In de 88ste minuut maakte Jeroen Lumu de winnende treffer. Met een voorsprong van zeven punten, en een wedstrijd achter de hand, ligt de titel voor het grijpen met nog drie duels voor de boeg.

Botev Plovdiv kan het feestje flink verstieren. Zowel zaterdag in de mogelijke kampioenswedstrijd als op 14 mei in de bekerfinale is deze ploeg de tegenstander van Ludogorets. Met Civard Sprockel, Luis Pedro en Romario Kortzorg is er ook een Nederlandse link. 'Ik verwacht geen hulp, maar je weet het maar nooit in Bulgarije'

Prijzen of niet, Ludogorets, dat ook in de Europa League van zich deed spreken met onder andere het uitschakelen van Lazio, heeft definitief een plaats veroverd in de Bulgaarse top. De derde titel op rij lonkt voor de club die pas sinds 2011 op het hoogste niveau speelt. Volgens Misidjan is dat te danken aan 'de goede scouting van buitenlandse spelers die goed passen bij de club. Ik ben gehaald vanwege mijn snelheid als wapen.'

Misidjan onderschrijft het scherpe oog voor talent uit den vreemde met onder andere twaalf treffers in zijn eerste seizoen voor Ludogorets, dat in januari ook de achttienjarige Jeroen Lumu weghaalde bij Willem II. 'Het is nog even wennen voor hem, maar het komt goed. En dan spelen we samen op de flanken', zegt de aanvaller over zijn land- en teamgenoot met wie hij in Bulgarije keek hoe hun oude club met succes promotie naar de Eredivisie afdwong.   

Misidjan (links) samen met Lumu in de warming-up
Misidjan (links) samen met Lumu in de warming-up

Als Misidjan en Lumu met Ludogorets kampioen worden, dan hebben ze hun tweede titel van dit seizoen te pakken. De twee aanvallers speelden immers nog duels voor Willem II voor ze naar Bulgarije verkasten.

'Het voelt ook een beetje als mijn titel', zegt Misidjan. 'We hebben het niet naar buiten willen brengen, maar in de voorbereiding hebben we wel uitgesproken dat de titel onze doelstelling was. Helaas kon ik er niet bij zijn, ik was hier hard aan het werk voor ons kampioenschap.’

Misidjan wil niet praten over een mogelijke transfer als mogelijk gevolg van een sterk seizoen. 'Ik zou graag in Engeland of Duitsland spelen. Maar of dat ook gaat gebeuren…', aldus de aanvaller, die een eventuele overgang voor zich uit schuift tot na het seizoen.

'De Bulgaarse competitie is veel zwaarder dan de Nederlandse. Mijn lichaam moest ook wennen aan twee duels per week. Na de laatste wedstrijd op de achttiende ga ik op vakantie, lekker nagenieten.'

Al speelt er stiekem nog in zijn achterhoofd een andere invulling van de zomermaanden; het Nederlands elftal. 'Je weet maar nooit, al denk ik niet dat ze in Bulgarije kijken. Ik zou een gat in de lucht springen, je moet ook altijd hoop houden. We hebben PSV in de Europa League twee keer met 2-0 verslagen. Dus wie weet. Maar eerst focussen op de titel en de beker. Maar ik heb het niet helemaal uit mijn hoofd gezet. Het zou ook goed zijn als ze een keer komen kijken in Bulgarije.' (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.