'Oranje' Ludogorets stunt weer: 'Bij Lazio wint niemand'

Reacties

Het Nederlands getinte Ludogorets blijft verbazen in de Europa League. De Bulgaarse club van Mitchell Burgzorg, Virgil Misidjan en Jeroen Lumu stuntte donderdag door in Rome tegen Serie A-club Lazio met 1-0 te winnen.

'Oranje' Ludogorets stunt weer: 'Bij Lazio wint niemand'

De achtste finale van het toernooi is daardoor binnen handbereik. In de groepsfase stuntte Ludogorets ook al door twee keer van PSV te winnen en ongeslagen bovenaan te eindigen. 'Aan het begin van dit seizoen kende niemand ons en konden we nog verrassen, maar je merkt nu dat clubs ons echt serieus gaan nemen', aldus de opgetogen Misidjan (foto) tegenover Voetbal International. De vleugelspits begon in Rome in de basis en werd in de tweede helft vervangen door Lumu. Burgzorg kwam niet in actie.

Ludogorets presteerde door bij Lazio iets unieks. De Romeinen zijn dit seizoen thuis namelijk ijzersterk en hielden zelfs Juventus (1-1) in bedwang. Ludogorets bleek echter een maatje te groot. 'Dat maakt onze prestatie alleen maar mooier. Bij Lazio winnen lukt eigenlijk niemand. Het blijft toch een grote club met grote spelers', vervolgt Misidjan.

'Het is eigenlijk jammer dat we in de slotfase de tweede goal niet hebben gemaakt. Dat zat er echt in en daardoor hadden we het onszelf een stuk makkelijker gemaakt met het oog op de tweede wedstrijd, maar we zijn hiermee natuurlijk heel tevreden', gaat Misidjan verder. Niet alleen in Europa, maar ook in Bulgarije gaat het Ludogorets voor de wind. De club staat namelijk bovenaan in de competitie. 'Het kan een erg mooi jaar worden. We gaan er alles aan doen om daarvoor te zorgen. We zijn in elk geval voor niemand bang', besluit de vleugelspits. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.