Vorm houdt de nul, Misidjan verrast in Rome

In de Europa League kwamen donderdagavond her en der tal van Nederlandse spelers en trainers in actie. Een overzicht van hun verrichtingen.

Swansea City – Napoli 0-0
Michel Vorm heeft een bijdrage geleverd aan het Europese succes van Swansea City. Mede dankzij enkele reddingen van de Oranje-international kwam Napoli niet tot scoren in Wales, maar met de 0-0 kon het zich wel gelukkiger prijzen dan de thuisploeg.

Want Napoli was zijn keepers meer dank verschuldigd. Rafael Cabral (na knieklachten uitgevallen na de eerste helft) en diens vervanger Pepe Reina maakten de nodige doelpogingen van Swansea ongedaan. Onder anderen invaller Jonathan De Guzman moest toezien hoe zijn kopbal werd gepareerd door Reina.

Lazio – Ludogorets 0-1
Virgil Misidjan heeft met Ludogorets een bijzondere avond meegemaakt in Rome, waaraan teamgenoot Svetoslav Dyakov niet graag zal worden herinnerd. De aanvoerder miste in de negende minuut een strafschop. Zijn poging à la Panenka te scoren werd een prooi voor Lazio-doelman Etrit Berisha.

Nadat Ludogorets via Roman Bezjak op slag van rust toch de score had geopend, deed Dyakov in de tweede helft weer negatief van zich spreken. In de 55ste minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Maar de uitsluiting bleef zonder gevolgen voor Ludogorets. De Bulgaarse ploeg overleefde de periode met een man minder en zag in 73ste minuut Lazio-rechtsback Luis Pedro Cavanda na een karatetrap ook het veld voortijdig verlaten. Het was tekenend voor de frustrerende avond voor de Romeinen, die kort na rust via Felipe Anderson hadden nagelaten uit een strafschop gelijk te maken.