Benson en George zetten stapje richting Champions League

Reacties

Voormalig Eredivisie-aanvallers Fred Benson en Leroy George hebben met hun clubs de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League gewonnen.

Benson en George zetten stapje richting Champions League

Fred Benson, die onlangs de overstap maakte van PEC Zwolle naar Sheriff Tiraspol uit Moldavië, speelde met zijn ploeg een thuisduel met Sutjeska Niksiç uit Montenegro. De Moldaviërs wonnen met 2-0, de voormalige aanvaller van onder meer RKC Waalwijk en Vitesse kwam na 52 minuten als invaller binnen de lijnen.

Ook Leroy George kende een prima begin van het Champions League-seizoen. Met FK Qarabag uit Azerbeidjan won hij het uitduel bij FC Valletta uit Malta met 1-0. George begon in de basis, maar werd na 87 minuten bedankt voor bewezen diensten. In Nederland kwam de aanvaller uit voor FC Utrecht en NEC.

Ook het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waar Nederlander Jordi Cruijff technisch directeur is, wist te winnen. Op bezoek bij het nietige FC Santa Coloma uit Andorra ging de ploeg er door een goal van Rade Prica met een 0-1 zege vandoor.

De drie ploegen met Nederlandse inbreng maken dus een prima kans om zich te plaatsen voor de derde kwalificatieronde van de Champions League, waarin ook Feyenoord instroomt. Na die derde ronde volgen nog de play-offs: de winnaars daarvan plaatsen zich voor de groepsfase van het miljoenenbal.

Uitslagen tweede voorronde Champions League:
Sheriff Tiraspol (Mol) - Sutjeska Nikiç (Mon) 2-0
FC Valletta (Mal) - FK Qarabag (Aze) 0-1
FC Santa Coloma (And) - Maccabi Tel Aviv (Isr) 0-1
BATE Borisov (W-Ru) - Skënderbeu Korçë (Alb) 0-0
Slovan Bratislava (Slw) - The New Saints (Wal) 1-0
Zrinjski Mostar (Kro) - NK Maribor (Slo) 0-0
Rabotnicki Skopje (Mac) - HJK Helsinki (Fin) 0-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.