Garcia: 'Tegen Feyenoord knokken en rennen als gekken'

Reacties

Dat reservedoelman Lukasz Skorupski donderdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord de kans krijgt, betekent volgens Rudi Garcia niet dat AS Roma het duel met de Rotterdammers niet serieus neemt. De Franse trainer van de Romeinen wil behalve in de Serie A ook succesvol zijn in de Europa League.

Garcia: 'Tegen Feyenoord knokken en rennen als gekken'

Skorupski kwam in de eerste seizoenshelft ook al twee keer in actie in zowel de Champions League en de Serie A, maar de 23-jarige Pool genoot dit kalenderjaar in het bekertoernooi de voorkeur boven de meerdere keren bekrisiteerde De Sanctis. Dat de 37-jarige Italiaan, sinds zijn komst in 2013 de eerste keus in Rome, nu weer op de bank zit, heeft volgens Garcia verder weinig te betekenen over het belang van het tweeluik met Feyenoord.

'Zoals ik al heb gezegd, we geven in beide competities het maximale', vertelde Garcia tijdens de persconferentie. En niet zonder reden. 'We moeten ervaring opdoen in Europa, we moeten naam maken. In de competitie strijden we het hele jaar om ons te kwalificeren voor Europees voetbal', aldus Garcia, die daarmee ongetwijfeld de 1-7 nederlaag tegen Bayern München en de daarmee gepaarde uitschakeling in de Champions League in gedachten heeft.

Dat Roma niet langer meestrijdt op het hoogste podium doet niets af aan de Europese aspiraties. 'Natuurlijk hoop je op de Champions League, maar om de uitgangspositie van Roma te verbeteren moeten we presteren in Europa. Ons doel is daarom ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Morgen is daarvoor de eerste mogelijkheid. De spelers staan te trappelen om te knokken en te rennen als gekken.'

Lukasz Skorupski verdedigt tegen Feyenoord voor de zevende keer dit seizoen het doel van AS Roma.
Lukasz Skorupski verdedigt tegen Feyenoord voor de zevende keer dit seizoen het doel van AS Roma.

Behalve de wisseling onder de lat moet Garcia nog meer afwegingen maken. Aanvoerder Francesco Totti was maandag alweer hersteld van de griep die hem zondag tegen Parma (0-0) aan de kant hield. Miralem Pjanic (eveneens grieperig) en Maicon deden toen echter ook niet mee. Pjanic zit wel bij de wedstrijdselectie, maar Maicon ontbreekt. 'Ik zal moeten afwegen wie er fit genoeg is, ook met het oog op de volgende wedstrijden', aldus Garcia.

Vooral de topper van maandag 2 maart tegen Juventus zal Garcia meenemen in zijn beslissing. Het zou daarom zomaar kunnen dat Alessandro Florenzi, normaal gesproken actief als vleugelspits, weer als gelegenheidsrechtsback opdraaft. De 23-jarige Italiaan is gebrand op een goed resultaat. 'Vorig jaar waren clubs bang om tegen Roma te spelen. Nu is het aan ons om onze tegenstanders weer angst in te boezemen. We willen ver komen in de Europa League, we weten dat we een goede ploeg hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.