Robben heeft Kluivert, Makaay en Van Persie in het vizier

Reacties

Nu de Champions League weer van start gaat, kan Arjen Robben op de topscorerslijst van het miljoenenbal weer progressie boeken. De 31-jarige aanvaller van Bayern München heeft nog maar één treffer nodig om collega-international Robin van Persie te evenaren en nadert ook twee topschutters van weleer.

Robben heeft Kluivert, Makaay en Van Persie in het vizier

Voordat Robben in de zomer van 2009 neerstreek in München, stond de vrijwel onstuitbare dribbelaar nog niet bekend als Champions League-gigant. Maar sinds de Groninger zich speler van Der Rekordmeister mocht noemen, ging het hard. Het seizoen 2010/11 uitgezonderd, waarin Robben door blessureleed slechts twee CL-duels speelde, was de Oranje-international elke jaargang goed voor exact vier treffers.

Doordat Robben dit seizoen al twee keer scoorde in de groepsfase, bedraagt zijn totale productie voor Bayern op het miljoenenbal achttien goals. Aangezien hij ook nog drie keer trefzeker was voor PSV, tweemaal voor Chelsea en één keer voor Real Madrid, komt het doelpuntenaantal van Van Persie (25) rap dichterbij. Mogelijk evenaart Robben zijn landgenoot dinsdagavond al, als hij met Bayern om 20.45 uur aantreedt in Oekraïne tegen Shakhtar Donetsk.

Arjen Robben scoorde in de groepswedstrijd op bezoek bij AS Roma twee keer. Hier is zijn laatste CL-treffer tot dusverre in de maak.
Arjen Robben scoorde in de groepswedstrijd op bezoek bij AS Roma twee keer. Hier is zijn laatste CL-treffer tot dusverre in de maak.

Mochten Bayern die eerste horde overleven, dan krijgt Robben mogelijk ook de 29 treffers van Patrick Kluivert en Roy Makaay in het vizier. Die twee oud-aanvallers zijn na Ruud van Nistelrooy (56 doelpunten) nu nog de meest trefzekere Nederlanders in de Champions League, maar als Robben zijn constante scoringsdrift sinds zijn komst naar Bayern voortzet, passeert hij het illustere duo mogelijk al dit seizoen.

Met 24 goals en veertien assists was Robben al wel vaker betrokken bij een CL-treffer dan Kluivert en Makaay. Kluivert had in dienst van Ajax en Barcelona een aandeel in 37 doelpunten (29 goals en 8 assists), één minder dan Robben. Makaay (29 om 6) en Clarence Seedorf (11 om 24) volgen de geboren Bedummer met 35, vóór Van Persie (25 om 5) en de met Galatasaray al uitgeschakelde Wesley Sneijder (12 om 17).

Met Klaas-Jan Huntelaar is er nog één andere Nederlandse topschutter actief in de Champions League. De 31-jarige spits van Schalke 04 moet met twaalf treffers in het CL-hoofdtoernooi zijn meerdere erkennen in Robben, maar is over alle Europese wedstrijden gerekend wél trefzekerder. Met 44 goals hoeft hij alleen Van Nistelrooy (62) boven zich te dulden. Robben scoorde in Europees verband in totaal 25 keer.

Meest waardevolle Nederlanders in de Champions League
Speler Goals Assists Totaal
Ruud van Nistelrooy 56 18 74
Arjen Robben* 24 14 38
Patrick Kluivert 29 8 37
Roy Makaay 29 6 35
Clarence Seedorf 11 24 35
Robin van Persie 25 5 30
Wesley Sneijder 12 17 29
Marc Overmars 9 9 18
Phillip Cocu 9 6 15
Dennis Bergkamp 7 8 15
Dirk Kuijt 9 5 14
Frank de Boer 8 6 14
Klaas-Jan Huntelaar* 12 1 13
Mark van Bommel 6 7 13
Giovanni van Bronckhorst 4 9 13

*Nog actief in het toernooi van dit seizoen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.