Oude bekende voor Ajax en PSV, Roemeen fluit Feyenoord

Reacties

Voor de vierde keer in de Europese historie krijgt Ajax te maken met Jonas Eriksson. De Zweedse scheidsrechter fluit donderdagavond de thuiswedstrijd van de Amsterdammers in de Europa League tegen Legia Warschau. PSV treft met Paolo Tagliavento eveneens een oude bekende, terwijl het bezoek van Feyenoord aan Rome onder leiding staat van Ovidiu Hategan uit Roemenië.

Oude bekende voor Ajax en PSV, Roemeen fluit Feyenoord

Dat Eriksson het thuisduel van Ajax met Legia (aftrap 21.05 uur) in goede banen moet leiden, belooft voor de Amsterdammers weinig goeds. Vorig seizoen kende de Zweed in De Arena in de slotminuut een omstreden penalty toe aan AC Milan. Mario Balotelli werd vastgehouden door Mike van der Hoorn, maar de Italiaanse aanvaller maakte zich zelf ook schuldig aan dat vergrijp.

Mede door de beslissing van Eriksen werd het alsnog 1-1, waardoor Ajax uiteindelijk de volgende ronde van de Champions League misliep. Datzelfde gebeurde ook in de jaargangen 2012/13 en 2011/12, toen de ploeg onder toeziend oog van de Zweed verloor van Real Madrid (1-4) en 0-0 speelde tegen Olympique Lyon.

PSV bewaart evenmin goede herinneringen aan Tagliavento, die donderdag om 19.00 fluit voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. De Italiaan was in het seizoen 2010/11 arbiter tijdens de 4-1 nederlaag bij Benfica in de kwartfinale van de Europa League. Mede door dat resultaat werden de Eindhovenaren uitgeschakeld.

Feyenoord treft donderdag op bezoek bij AS Roma (aftrap 19.00 uur) met Hategan een nieuw gezicht. De Roemeen floot tijdens het EK Onder-21 van 2013 wel twee wedstrijden van Jong Oranje. Zowel het groepsduel met Jong Spanje (0-3) als de halve finale tegen Jong Italië (0-1) eindigde in een nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.