Cole: 'Tegen Feyenoord moet de ommekeer komen'

Reacties

Feyenoord is afgereisd naar Rome in de wetenschap dat AS Roma in de Italiaanse Serie A een moeizame periode kent. De club van de geblesseerde Kevin Strootman speelde de laatste vijf competitieduels in het eigen Stadio Olimpico stuk voor stuk gelijk. Volgens Ashley Cole zou de wedstrijd van donderdag tegen Feyenoord wel eens een welkome afleiding kunnen zijn.

Cole: 'Tegen Feyenoord moet de ommekeer komen'

Roma was er dit seizoen op gebrand voor het eerst sinds 2001 weer kampioen van Italië te worden, maar door de recente serie van tien duels waarin de ploeg van trainer Rudi Garcia liefst zeven keer gelijkspeelde en maar drie keer won, is koploper en titelhouder Juventus uit het zicht geraakt. Het verschil bedraagt inmiddels zeven punten.

Dat betekent volgens Cole niet dat hij en zijn ploeggenoten de titelaspiraties op een lager pitje hebben gezet. 'Nee, dat blijft hetzelfde', zegt de 34-jarige linksback tegen Feyenoord TV. 'Roma is al zeker tien jaar geen kampioen geworden, alle spelers zijn erop gebrand de titel weer eens te winnen. Maar de Europa League is een grote prijs. Je speelt tegen goede teams, dus we kijken ernaar uit.'

Roma neemt het treffen met Feyenoord dus wel degelijk serieus. De Giallorossi hopen in het Europese intermezzo te breken met de slechte vorm in eigen land. 'We moeten deze week voor een ommekeer zorgen, hopelijk lukt dat donderdag', stelt Cole. 'Het wordt een lastige wedstrijd, maar wij moeten de knop omzetten. We moeten deze week hard trainen om de resultaten te verbeteren.'

Cole had zondag zelf een aandeel in het uitblijven van een overwinning tegen Parma (0-0). De Engelsman miste in de slotfase twee mogelijkheden. Tegen de hekkensluiter ontbrak aanvoerder Francesco Totti wegens griep, maar de 38-jarige clubicoon is tijdig hersteld. Aan Feyenoord-kant zal verdediger Sven van Beek sowieso ontbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.