Galliani wil meer respect van Milan-fans voor Berlusconi

Reacties

Vice-voorzitter Adriano Galliani heeft de fans van AC Milan opgeroepen meer respect te tonen voor eigenaar Silvio Berlusconi. Ook wuift hij nog maar eens de geruchten over een vertrek van trainer Filippo Inzaghi weg.

Galliani wil meer respect van Milan-fans voor Berlusconi

Dat het dit seizoen rommelt bij AC Milan is een understatement. De roemruchte club staat achtste in de Serie A, de druk op Inzaghi is immens, net als de kritiek op onder meer clubeigenaar Silvio Berlusconi. De markante Italiaan zou de club op zijn beurt willen overdoen aan een Chinese investeerdersgroep.

De fans zijn helemaal klaar met het gedoe bij hun club, hetgeen bij de laatste thuisduels tot protesten leidde. Vice-voorzitter Adriano Galliani meent echter dat de fans de verdiensten van Berlusconi niet moeten vergeten. 'Ik vind dat de fans Silvio Berlusconi voor eeuwig dankbaar moeten zijn', meldt hij. 'Onder hem heeft de club acht landstitels en vijf Champions League-titels gewonnen', rekent hij voor. 'Alles wat hij doet, doet hij in het belang van Milan.'

Ook van een eventuele vervanging van trainer Inzaghi wil Galliani niets weten. 'Hij heeft hier een contract tot eind volgend seizoen, en als hij dit seizoen goed afmaakt is hij ook volgend seizoen onze trainer.' Afgelopen weekend speelde Milan thuis met 1-1 gelijk tegen Sampdoria. Uitgerekend de trainer van die club, Sinisa Mihajlovic, wordt genoemd als opvolger van Inzaghi. Galliani maakt zich van die discussie af met een grap. 'Of ik Mihajlovic hoog heb zitten? Ik heb liever vrouwen.'

El-Shaarawy
Bij AC Milan lijkt Stephan El Shaarawy zich overigens op te maken voor zijn rentree, de aanvaller mikt op de laatste drie duels van het seizoen. El Shaarawy speelde eind januari zijn laatste wedstrijd, waarna hij zijn voet brak. Volgens berichten in Italië wil hij op 17 mei tegen Torino weer bij de wedstrijdselectie zitten en in de laatste twee wedstrijden hoe dan ook weer speelminuten maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.