'Inzaghi krijgt bij Milan de kans ervaring op te doen'

Reacties

AC Milan heeft bij monde van Adriano Galliani nog maar eens aangegeven dat Filippo Inzaghi alle vertrouwen krijgt. Berichten in de media kloppen van geen kanten, zo oordeelt hij.

'Inzaghi krijgt bij Milan de kans ervaring op te doen'

Vice-voorzitter Galliani (rechts, naast de trainer) voelde zich donderdag geroepen te reageren op berichten in de Italiaanse media. Die stelden dat Inzaghi alsnog het veld moet ruimen als Milan zich dit seizoen niet weet te plaatsen voor de Champions League. De Rossoneri staan nu achtste in de Serie A, maar van de berichten dat Inzaghi minimaal als derde moet eindigen, klopt volgens Galliani niets.

'Silvio Berlusconi (clubeigenaar en voorzitter, red.) heeft mij en Inzaghi vanochtend meteen gebeld toen hij het las', meldde Galliani. 'Wat er is geschreven is juist het tegenovergestelde van hoe hij over de situatie denkt. Hij zei me dat Pippo ervaring mag opdoen, niemand van ons heeft ooit gezegd dat hij niet blijft', verzekert hij.

'Inzaghi heeft een contract tot het einde van volgend seizoen en door de club is geen enkel ultimatum gesteld. Er zijn nog zeventien wedstrijden te spelen. Laten we het seizoen proberen goed af te maken.' En dat kan, denkt Galliani. 'Want ik begrijp dit team nog steeds niet. Halverwege december stonden we er goed voor, maar ik weet niet wat er na het trainingskamp in de maand januari is gebeurd', wil hij de wisselvalligheid maar aangeven.

In januari leek een ontslag van Inzaghi na de bekernederlaag tegen Lazio (0-1) onafwendbaar, maar toen kreeg de voormalig topspits alsnog het vertrouwen, vooral door de steun van de supporters. In de competitie werd vervolgens met 3-1 gewonnen van Parma. Desondanks blijft de positie van Inzaghi wankel, ook na de ondersteunende woorden van Galliani.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.