Van Ginkel: 'Europees voetbal halen wordt moeilijk'

Reacties

AC Milan schoot met de 1-1 tegen Sampdoria niet veel op, maar voor Marco van Ginkel had de avond een positief randje. Hij speelde uitstekend en roemde na afloop vooral het geloof dat zijn ploeg had gehad. Trainer Filippo Inzaghi zag zijn ploeg op zijn beurt best aardig voetballen.

Van Ginkel: 'Europees voetbal halen wordt moeilijk'

Een rake, van richting veranderde omhaal van Nigel de Jong leverde uiteindelijk een punt op, maar het was de andere Nederlandse middenvelder in Milanese dienst dienst die vooral voor rust de aandacht voor zich opeiste. Van Ginkel (foto) speelde namelijk een prima partij. 'Mijn beste wedstrijd? Dat durf ik niet te zeggen', zo sprak hij na afloop tegen het officiële tv-kanaal van AC Milan.

'Het ging met mij persoonlijk wel aardig', gaf de Chelsea-huurling evenwel toe. 'Vooral de eerste helft was goed. We kregen veel kansen. Ikzelf ook, ik scoorde nog bijna', doelde hij op twee goede afstandsschoten. 'De spirit was prima vanavond, zowel van het team als van de fans. Na de 0-1 geloofden we dat we ons konden herstellen. En ook na de 1-1 van De Jong hadden we dat geloof nog. Dat we maar één punt hebben is daarom teleurstellend. Ons kwalificeren voor Europees voetbal wordt moeilijk, het gat (met nummer zes Sampdoria, red.) is zeven punten, maar ook dáár hebben we nog geloof in. Het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk.'

Wat Van Ginkel betreft moet de eerste stap in die richting worden gezet in de stadsderby tegen Internazionale, zondagavond om 20.45 uur. 'Maandag zijn we een dag vrij en vanaf dinsdag gaat het vizier op Inter. We hebben een punt meer dan Inter, dus het wordt hoe dan ook een belangrijke wedstrijd.'

Omgooien
Zijn trainer Filippo Inzaghi vond vooral dat zijn ploeg had moeten winnen. 'We speelden goed en dwongen Sampdoria zo hun systeem om te gooien', zei hij. Met de 1-1 was hij niet tevreden, al wilde hij ook niet te dramatisch doen. 'We hadden veertien schoten op doel en zestig procent balbezit. We vergaten alleen te scoren. Als we er op de ranglijst beter voor hadden gestaan, dan had iedereen dit punt omarmd als iets positiefs', sloot hij enigszins cryptisch af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.