Omhaal De Jong niet genoeg voor zege Milan

Reacties

AC Milan is ondanks een hoogstandje van Nigel de Jong niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Sampdoria: 1-1. Het is een remise waar de Milanezen in de jacht op Europees voetbal bar weinig mee opschieten.

Omhaal De Jong niet genoeg voor zege Milan

Zowel Nigel de Jong als Marco van Ginkel begon in de basis bij de Milan. Met name laatstgenoemde speelde een prima eerste helft, waarin hij zich onderscheidde met twee prima schoten van afstand. Het waren de twee spaarzame hoogtepunten van het eerste bedrijf, dat vanwege het uitvallen van het licht ook nog korte tijd onderbroken werd.

Milan was voor rust beter, maar na rust heerste Sampdoria. De ploeg van Sinisa Mihajlovic kwam in de 58ste minuut op voorsprong via Roberto Soriano. De Italiaanse international rondde af na een prachtige steekpass van Samuel Eto'o. De voorsprong van Samp hield niet lang stand, want een kwartier voor het einde trof Nigel de Jong doel met een van richting veranderde omhaal: 1-1.

Daarna ging Milan op jacht naar de zege, die het keihard nodig had om kans te houden op plaatsing voor de Europa League. De winst kwam er bijna, want Suso schoot vlak voor tijd keihard op de paal. Milan, dat spits Mattia Destro zag uitvallen met een mogelijk ernstige blessure, stijgt door de remise van plek tien naar acht. Het gat met de vijfde plaats van Fiorentina, die deelname aan de Europa League garandeert, bedraagt zeven punten. Sampdoria staat zesde met evenveel punten als Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.