Lazio passeert Roma maar verliest De Vrij

Reacties

Lazio is de nieuwe nummer twee van de Serie A na een ruime zege op Empoli, maar verloor in dat duel Stefan de Vrij. AS Roma speelde gelijk, terwijl Napoli van Fiorentina won.

Lazio passeert Roma maar verliest De Vrij

Lazio - Empoli 4-0
Thuis tegen laagvlieger Empoli boekte Lazio zijn achtste competitiezege op rij. Een flinke smet op de zege van de Romeinen was het geblesseerd uitvallen van Stefan de Vrij, vlak voor rust. De verdediger liet zich vervangen met ogenschijnlijke knieklachten. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet bekend.

Stefano Mauri opende al na vier minuten de score voor Lazio en in de 31ste minuut kopte Miroslav Klose de 2-0 tegen de touwen. Antonio Candreva maakte er in de 41ste minuut met een hard schot 3-0 van, kort nadat De Vrij was uitgevallen. Felipe Anderson zorgde kort na rust met een intikker voor de 4-0. Verder leed bleef Empoli bespaard, mede doordat de voor De Vrij ingevallen Diego Novaretti de rode kaart kreeg.

Torino - AS Roma 1-1
Lazio stijgt door die ruime zege naar de tweede plaats, want stadgenoot AS Roma kwam op bezoek bij Torino niet tot winst. Alessandro Florenzi opende kort na rust vanaf de penaltystip de score voor de Giallorossi, maar Maxi López maakte even later gelijk namens de thuisploeg.

Van die tegenslag herstelde Roma zich niet meer, waardoor het voor de twaalfde keer dit seizoen gelijkspeelde en aartsrivaal Lazio zag passeren op de ranglijst. Roma heeft 57 punten, één punt minder dan Lazio. Het gat met nummer vier Napoli bedraagt zeven punten. Torino is de nummer zeven van de ranglijst.

Napoli - Fiorentina 3-0
In de strijd om Europa League-voetbal heeft Napoli, waar Jonathan De Guzman op de bank zat, uitstekende zaken gedaan door directe concurrent Fiorentina te verslaan. De Napolitanen komen door de zege op vijftig punten en staan vierde, een plek hoger dan de Florentijnen.

De eerste twee doelpunten in Stadio San Paolo kwamen op naam van Dries Mertens (foto) en Marek Hamsik, maar het meest curieuze moment was een inzet van Gonzalo Higuaín in de 36ste minuut. Zijn hard ingeschoten bal passeerde via de onderkant van de lat (ruimschoots) de doellijn, maar er werd geen goal toegekend. Die arbitrale blunder bleef echter zonder grote gevolgen, mede doordat José Callejón vlak voor tijd van dichtbij de 3-0 maakte.

Overige uitslagen
Udinese - Palermo 1-3
Atalanta Bergamo - Sassuolo 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.