Juventus gaat af tegen bankroet Parma

Reacties

Parma heeft voor een enorme stunt gezorgd door Juventus de tweede competitienederlaag van het seizoen toe te brengen: 1-0. De ten dode opgeschreven club roert zich daarmee opnieuw in het land der levenden.

Juventus gaat af tegen bankroet Parma

Hekkensluiter Parma werd de afgelopen maanden getroffen door de ene na de andere tegenslag. De opeenstapeling van rampspoed heeft de spelers niet verlamd - wat niet vreemd zou zijn geweest - maar juist geïnspireerd. Midweeks won Parma (1-0 tegen Udinese) zijn eerste duel sinds begin januari, drie dagen nadat het een punt had gepakt op bezoek bij Internazionale.

De vorige maand failliet verklaarde club, die het seizoen in een soort kunstmatig coma afmaakt met geld uit een steunfonds, gaf zijn opmerkelijke herrijzenis een vervolg tegen koploper Juventus. Parma was voor eigen publiek de baas tegen De Oude Dame, die met het oog op het Champions League-duel met AS Monaco van dinsdag met een verzwakt elftal aantrad.

Kingsley Coman van Juventus in duel met Stefano Mauri van Parma.
Kingsley Coman van Juventus in duel met Stefano Mauri van Parma.

Een kwartier na rust kwam Parma op 1-0 via José Mauri, het grootste talent van de club dat onder meer wordt begeerd door Juventus. De aanvallende middenvelder is door het bankroet van de club na dit seizoen transfervrij. Hij gebruikt het restant van de competitie om zichzelf in de kijker te spelen, iets wat hem net als zijn medespelers de afgelopen wedstrijden uitstekend lukt.

Die nipte voorsprong sleepte Parma wonder boven wonder over de streep, waardoor het voor het eerst dit seizoen twee keer op rij wint. Het gat met nummer zeventien Atalanta Bergamo (dertien verliespunten) blijft echter immens. Mocht Parma die kloof tegen alle verwachting in toch dichten, dan degradeert de club alsnog op basis van het faillissement. Juve staat met nog acht duels te gaan veertien punten voor op nummer twee AS Roma, dat een duel minder speelde. De nederlaag is voor de Bianconeri een flinke dreun in de aanloop naar de duels met Monaco, waarin Andrea Pirlo, Carlos Tévez en Gianluigi Buffon wel weer inzetbaar zijn.

Genoa - Cagliari 2-0
Cagliari koerst af op degradatie uit de Serie A. De eilandclub staat na de nederlaag door doelpunten van Mbaye Niang en Iago Falque nog steviger onder de rode streep. Het gat tot de veilige zeventiende plaats bedraagt nu al acht verliespunten. Genoa staat negende en blijft outsider in de strijd om plaatsing voor de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.