Galavoorstelling Bale en Ronaldo ondanks drie goals Sevilla

Sevilla scoorde woensdagavond liefst drie keer op bezoek bij Real Madrid, maar het waren Gareth Bale en Cristiano Ronaldo die in Estadio Santiago Bernabéu de hoofdrollen opeisten: 7-3. Eerder op de avond maakten Valencia en Real Sociedad hun torenhoge ambities niet waar.

Real Madrid - Sevilla 7-3
De toegevoegde waarde van het aantrekken van de peperdure Bale (foto) stond na zijn glansloze optreden als valse spits in de Clásico tegen Barcelona nog ter discussie, maar woensdagavond liet de 24-jarige Welshman er geen gras over groeien om te laten zien dat hij zijn transfersom van honderd miljoen euro waard is.

Ten koste van de in uitstekende vorm verkerende Angel di María startte Bale tegen Sevilla weer vanaf de rechterflank. Al na dertien minuten liet hij zien waarom het huwelijk met De Koninklijke wel degelijk een succes kan worden. Na terugleggen van Karim Benzema jaagde hij de bal met links snoeihard in de verre kruising.

Anderhalve maand na zijn tot nu toe enige treffer tegen Villarreal had Gareth Bale eindelijk weer eens reden tot juichen in het shirt van zijn nieuwe club Real Madrid.

Bij zijn tweede goal was vooral opmerkelijk dat niet Ronaldo maar Bale mocht aanleggen voor een vrije trap, die vervolgens via een Sevilla-verdediger het doel inging. Nadat hij pas zijn derde basisplaats had gekregen sinds zijn komst naar Madrid liet Bale ook zien oog te hebben voor zijn teamgenoten, toen na rust eerst Benzema en vervolgens Ronaldo scoorden uit zijn voorzet.

Voor de Portugese aanvaller was dat doelpunt een bijzondere. Omdat hij in de 32ste minuut ook al een penalty had benut en twintig minuten voor tijd zijn hattrick completeerde, ging hij qua competitiegoals clublegende Ferenc Puskas voorbij. De Hongaar scoorde 156 keer voor Real, Ronaldo 157 maal. Hij had liefst 34 duels minder (146) nodig om tot dat aantal te komen.

Sevilla bleek ook woensdagavond weer de favoriete tegenstander van Cristiano Ronaldo. Doelman Beto kon niet voorkomen dat de Portugees zijn productie in confrontaties met de Andalusiërs opschroefde naar vijftien goals in tien duels.

Sevilla, en met name Ivan Rakitic, deed overigens flink zijn best om het Madrileense feestje van Bale en Ronaldo te verstieren. Aan het einde van de eerste helft benutte Rakitic een strafschop en maakte Carlos Bacca met een intikker zelfs de 3-2. In de 63ste minuut gaf Rakitic Sevilla andermaal hoop op een stunt door de bal met links schitterend in de verre kruising te krullen (5-3).

De zevende competitietreffer van de Kroatische middenvelder was mede dankzij goede reddingen van Real-doelman Diego López, het derde doelpunt van Ronaldo, een gemiste penalty van Rakitic zelf en een rode kaart voor Stéphane M'Bia echter niet voldoende om de achterin kwetsbare ploeg van trainer Carlo Ancelotti nog in verlegenheid te brengen. Daardoor blijft de achterstand van Real op koploper en aartsrivaal Barcelona zes punten.

Valencia – Almería 1-2
Miroslav Djukic krijgt Valencia maar niet vlot getrokken. De Servische trainer staat sinds dit seizoen aan het roer in Estadio Mestalla, maar kan de tijden van zijn periode als speler maar niet doen herleven. Met Djukic in de achterhoede werd Valencia in 2002 kampioen van Spanje en was het in de twee voorgaande jaren verliezend Champions League-finalist.

Miroslav Djukic beleeft zware tijden in Valencia.

Met Djukic op de bank verloor Valencia woensdag tegen Almería, de hekkensluiter van de Spaanse Primera División, echter alweer voor de vierde keer op rij. En dat terwijl Jonas Los Che in de 33ste minuut nog op voorsprong had gezet uit een strafschop. Uiteindelijk ging Almería er door goals van Marco Torsiglieri en Alex Vidal echter vandoor met eerste zege van het seizoen.

En dus is plaatsing voor de Champions League na de zevende nederlaag van dit seizoen vooralsnog erg ver weg voor Valencia. Streekgenoot Villarreal bezet momenteel de vierde plaats en heeft met nog een wedstrijd te spelen al zeven punten meer.

Real Valladolid – Real Sociedad 2-2
Real Sociedad komt als de nummer vier van het afgelopen Primera División-seizoen uit in de Champions League, maar kon die status op bezoek bij Real Valladolid niet bevestigen. Hoewel Antoine Griezmann zijn club in Estadio Municipal José Zorrilla op voorsprong zette met zijn vijfde en zesde competitietreffer van het seizoen, mocht Sociedad uiteindelijk nog van geluk spreken dat het een punt pakte.

Want nadat Daniel Larsson en Javi Guerra de Baskische voorsprong in de 76ste en de 79ste minuut te niet hadden gaan, miste Patrick Ebert in de extra tijd vanaf de stip een uitgelezen mogelijkheid om Valladolid naar de tweede zege op rij te schieten. Dat Sociedad na de twee voorgaande zeges op Almería en Valencia goed wegkwam, neemt niet weg dat ook de CL-deelnemer al een achterstand van zes punten op Villarreal heeft.