Bale kan starten in El Clásico: 'Hij is klaar voor de basis'

Trainer Carlo Ancelotti acht Gareth Bale klaar voor een basisplaats in de topper tegen Barcelona van zaterdagavond. De Welshe aanvaller verkeert volgens de coach van Real Madrid in topconditie.

Bale kan starten in El Clásico: 'Hij is klaar voor de basis'

Bale kampte gedurende de zomerstop met de nodige fysieke ongemakken en arriveerde daardoor met een conditionele achterstand in Madrid. 'Zijn rugproblemen zijn voorbij. Hij heeft bovendien nu een goede conditie en is klaar voor een basisplaats', blikt Ancelotti vooruit op El Clásico van zaterdagavond. De Italiaanse trainer liet Bale de afgelopen week wedstrijdritme opdoen met invalbeurten tegen Juventus (2-1) en Málaga (2-0).

Volgens Ancelotti is de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo geen belemmering voor Bale, die bij zijn vorige club Tottenham Hotspur regelmatig vanaf links speelde. Die positie is bij Real al voor Ronaldo weggelegd. 'Bale speelt het liefst vanaf rechts, zodat hij naar binnen kan dribbelen en met links kan schieten', legt Ancelotti uit. Wie voor Bale moet wijken laat Ancelotti in het midden. 'Ik wil onze tegenstander geen extra informatie verschaffen. Mijn spelers weten zelf ook nog niet hoe de basisopstelling eruit gaat zien.'

Ancelotti vindt dat Real op bezoek in Camp Nou van eigen kracht uit moet gaan. 'We gaan niet naar Barcelona om op een gelijkspel te spelen. We zullen de tegenstander met moed en kracht bestrijden. Het is niet verstandig om een wedstrijd defensief te benaderen.'

Real gaat de topper in met een achterstand van drie punten op koploper Barça en twee punten op stadsgenoot Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen