Ronaldo heeft productie Real-legende Puskas in vizier

Cristiano Ronaldo kan woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sevilla het competitietotaal van Real Madrid-legende Ferenc Puskas evenaren.

Ronaldo heeft productie Real-legende Puskas in vizier

Indien de Portugese aanvaller twee keer scoort tegen Sevilla, dan tilt hij zijn aantal doelpunten namens De Koninklijke in competitieverband naar 156 in 146 wedstrijden. Daarmee zou het het totaal van de geboren Hongaar Puskas evenaren.

Puskas kwam tussen 1958 en 1966 tot 156 goals in 180 wedstrijden in de Primera División. In de rijke historie van de Spaanse topdivisie kwamen alleen Carlos Santillana (186), Alfredo Di Stéfano (216) en clubtopscorer aller tijden Raúl (228) tot nóg meer competitietreffers.

Er is alle reden om aan te nemen dat er woensdagavond in Estadio Bernabéu minstens één doelpunt van Cristiano Ronaldo te bejubelen zal zijn. De clubtopscorer treft met Sevilla één van zijn meest favoriete tegenstanders in dienst van Real. In negen eerdere duels met de Zuid-Spaanse club was de aanvaller goed voor twaalf (!) treffers.

Cristiano Ronaldo was dit seizoen gerekend over alle competities al goed voor vijftien doelpunten in dertien wedstrijden voor Real Madrid. Sinds zijn komst naar de Spaanse hoofdstad in de zomer van 2009 staat de teller op 216 goals in 212 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen