Terugkeer Alonso lichtpuntje voor fel bekritiseerde Ancelotti

Een dag voor de thuiswedstrijd tegen Sevilla moest Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zich vooral nog verantwoorden voor de met 2-1 verloren Clásico tegen Barcelona. Met de naderende terugkeer van Xabi Alonso was er echter ook een lichtpuntje voor de bekritiseerde Ancelotti.

Terugkeer Alonso lichtpuntje voor fel bekritiseerde Ancelotti

Zaterdag maakte Ancelotti nog opmerkelijk veel woorden vuil aan het optreden van scheidsrechter Alberto Undiano, maar daar kwam hij nu op terug. 'De scheidsrechter heeft met goede bedoelingen de wedstrijd gefloten, maar net als spelers kan ook een scheidsrechter wel eens een fout maken. Hij maakte een belangrijke fout door geen penalty te geven, maar niemand van ons heeft gezegd dat hij zich bestolen voelt. Dit is nu eenmaal inherent aan het voetbal, we moeten het vergeten en vooruit kijken.'

Met Sergio Ramos in de defensie en Xabi Alonso op het middenveld won Real Madrid vorig jaar wel van Barcelona in de strijd om de Spaanse Supercup.
Met Sergio Ramos in de defensie en Xabi Alonso op het middenveld won Real Madrid vorig jaar wel van Barcelona in de strijd om de Spaanse Supercup.

Met de naderende rentree van Alonso is er voor Ancelotti reden genoeg om de toekomst positief tegemoet te zien. Door een gebroken middenvoetsbeentje kwam Alonso dit seizoen nog geen enkele minuut in actie voor De Koninklijke. Juist nu Sergio Ramos, Alonso's verrassende vervanger als controleur tegen Barça, door een dijbeenblessure kort aan de kant staat lijkt de 31-jarige middenvelder fit genoeg om voor het eerst onder het bewind van Ancelotti deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Ancelotti moest zich dinsdag nog verantwoorden voor het feit dat niet de voor 38 miljoen euro aangetrokken Asier Illarramendi maar centrumverdediger Sergio Ramos de meest naar achter geschoven middenvelder was tegen Barcelona. 'Maar als ik het over moest doen, zou ik Ramos opnieuw op het middenveld zetten. Zo slecht speelden we niet', luidde het weerwoord van de 54-jarige Italiaan, die de achterstand op Barcelona zaterdag al zag groeien tot zes punten.

Bale
Met de terugkeer van Alonso lijkt de discussie omtrent zijn positie verleden tijd. Onder Ancelotti's voorganger José Mourinho was de spelmaker jarenlang een vaste waarde. Wel is het nog altijd de vraag waar recordaankoop Gareth Bale nou het beste tot zijn recht komt. Tegen Barcelona speelde de 24-jarige Welshman als valse nummer 9.

Gareth Bale beleefde een weinig verheffend Clásico-debuut. Hier duelleert hij met Andrés Iniesta.
Gareth Bale beleefde een weinig verheffend Clásico-debuut. Hier duelleert hij met Andrés Iniesta.

'Bale speelde zeker niet vanwege zijn prijskaartje van honderd miljoen euro', stelde Ancelotti. 'Hij speelde omdat ik dacht dat hij Barcelona in de problemen zou kunnen brengen. Als ik Karim Benzema had opgesteld als diepste spits, had de verdediging van Barcelona een te makkelijk richtpunt gehad.'

Opmerkelijk genoeg geldt Angel di María door zijn sterke seizoenstart momenteel als onbetwistbare basiskracht. De algemene verwachting was dat juist de Argentijnse vleugelflitser aan de rechterkant plaats moest maken voor Bale. Het leidt nu tot een luxeprobleem, want de recordaanwinst dreigt op de bank terecht te komen. Om te beginnen speelt Benzema als diepe spits tegen Sevilla. Ancelotti weigert het aantrekken van Bale echter als onnodig te bestempelen. 'Bale is een goede aankoop geweest. Maar ik behandel hem als elke andere speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen