Ancelotti kiest voor Bale, Martino passeert Sánchez

Gareth Bale staat zaterdagavond 18.00 uur in de basisopstelling van Real Madrid voor de topper uit tegen Barcelona. De entree van de Welshman gaat ten koste van Karim Benzema.

Ancelotti kiest voor Bale, Martino passeert Sánchez

Trainer Carlo Ancelotti heeft een opvallende formatie samengesteld voor het bezoek aan Camp Nou. Zo zijn er basisplaatsen voor centrumverdedigers Pepe, Sergio Ramos én Raphaël Varane. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ramos doorschuiven naar het Madrileense middenveld, wat verder bemand wordt door Luka Modric en Sami Khedira.

Cristiano Ronaldo neemt vanwege de absentie van Benzema de spitspositie in. Hij wordt geflankeerd door Bale en Angel Di María. Op rechtsback krijgt Dani Carvajal de voorkeur boven Alvaro Arbeloa.

Aan de kant van Barcelona brengt trainer Gerardo Martino één wijziging aan ten opzichte van de 1-1 tegen AC Milan van dinsdag. Alexis Sánchez raakt zijn basisplaats kwijt en wordt vervangen door Cesc Fabregas. Dat houdt in dat Andrés Iniesta met Lionel Messi en Neymar de Catalaanse frontlinie vormt, terwijl Fabregas met Xavi en Sergio Busquets op het middenveld staat. Er waren twijfels over de inzetbaarheid van Gerard Piqué, maar de Spaanse mandekker staat met Javier Mascherano centraal achterin bij Barça.

De volledige opstellingen
Barcelona: Valdés; Alves, Piqúe, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Fabregas; Neymar, Messi en Iniesta.

Real Madrid: López; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; Khedira, Ramos, Modric; Bale, Ronaldo en Di María.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen