Messi één doelpunt verwijderd van record in El Clásico

Lionel Messi kan zaterdag een stokoud record uit de boeken schieten. De aanvaller van Barcelona heeft nog maar één doelpunt nodig om zich tot topscorer aller tijden in El Clásico te kronen.

Messi één doelpunt verwijderd van record in El Clásico

Messi deelt het doelpuntenrecord in de tweestrijd tussen Barcelona en Real Madrid momenteel met Real-legende Alfredo Di Stefano. Beide spelers kwamen in de rijke historie van El Clásico tot achttien doelpunten.

De Argentijnse steraanvaller Di Stefano deed dat tussen 1953 en 1964 in dertig officiële wedstrijden namens De Koninklijke, terwijl Messi bij de Catalaanse grootmacht 25 officiële optredens nodig had voor zijn achttien goals.

Real Madrid-legende Alfredo Di Stefano.
Real Madrid-legende Alfredo Di Stefano.

Op basis van zijn prestaties in de meest recente thuiswedstrijden van Barcelona is de kans groot dat Messi het record zaterdagavond alleen in handen krijgt. Als de Argentijn vanaf 18.00 uur het veld van Camp Nou betreedt, zal het 358 (!) dagen geleden zijn dat hij voor het laatst verzuimde te scoren in een competitieduel voor eigen publiek.

Messi was namelijk in zijn laatste dertien thuisoptredens voor de Catalanen in de Primera División telkens goed voor minimaal één goal en tekende in die reeks in totaal voor 22 doelpunten. Het thuisduel met Celta de Vigo van 2 november 2012 (3-1 zege) markeert de laatste competitiewedstrijd in Camp Nou waarin Messi verstoken bleef van een treffer.

Messi kan Di Stefano binnenkort ook in een ander klassement voorbij streven. Op de topscorerslijst aller tijden van de Primera División is hij zijn landgenoot al tot op vier doelpunten genaderd. Di Stefano bezet op die lijst de vierde plek met 227 doelpunten in 329 competitieduels voor Real. Messi staat in dat klassement momenteel vijfde met 223 goals in 253 duels voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen