Galatasaray met schaamrood op de kaken nieuwe jaar in

Reacties

Grote gevolgen heeft het nog niet, maar Galatasaray zal desondanks niet met een lekker gevoel het nieuwe jaar ingaan. De ploeg van trainer Olde Riekerink liep woensdagavond tegen een bekerblamage aan tegen Tweede Divisie-club Tuzlaspor: 3-2.

Galatasaray met schaamrood op de kaken nieuwe jaar in

Galatasaray sloot het kalenderjaar in de Süper Lig afgelopen zondag nog in stijl af met een 5-1 zege op Alanyaspor. Wesley Sneijder was toen de uitblinker, maar begon woensdag op de bank. De 31-jarige spelmaker zag hoe Aurélien Chedjou zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong kopte. In de tweede helft ging het echter helemaal mis.

In een kwartier tijd scoorde de nummer veertien van de Tweede Liga (derde niveau) drie keer. Tot overmaat van ramp kregen doelpuntenmaker Chedjou (foto) en Yasin Öztekin ook nog een rode kaart. Martin Linnes zorgde op aangeven van Bruma in de 75ste minuut nog wel voor aansluiting (3-2), maar daar bleef het bij. Bassispeler Nigel de Jong kon daar niks aan veranderen.

De bekerhouder moet in de laatste twee speelronden van de groepsfase daardoor aan de bak om de achtste finale van het Turkse bekertoernooi te bereiken. Het nietige Tuzlaspor staat nu eerste in Groep E met vier punten meer, 24 Erzincanspor (vierde niveau) tweede met twee punten meer. Galatasaray moet een van de twee clubs voorblijven om een nog grotere blamage af te wenden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.