De Jong en Sneijder dolblij: 'Het is tijd om dit te vieren'

Reacties

De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar had voor Galatasaray nauwelijks beter kunnen verlopen. Nigel de Jong maakte zijn eerste goal voor de Turkse topclub en Wesley Sneijder was de uitblinker. Het duo was dan ook erg te spreken over de 5-1 zege op Alanyaspor.

De Jong en Sneijder dolblij: 'Het is tijd om dit te vieren'

Het was Sneijder die zijn landgenoot aan zijn eerste doelpunt hielp. Uit een vrije trap van de spelmaker knikte De Jong raak. Het was slechts een van de drie assists van Sneijder, die zelf scoorde met een prachtige stiftbal van buiten het strafschopgebied. 'Deze drie punten zijn waanzinnig belangrijk. Onze fans gaan met een tevreden gevoel naar huis. Mijn eigen prestatie, de prestatie van het team en de prachtige goals; alles viel vandaag samen', blikte Sneijder terug op de clubsite.

Door de zege bedraagt de achterstand van nummer drie Galatasaray op koploper Istanbul Basaksehir nog maar drie punten. De druk om de kloof niet te groot te laten worden, was er wel degelijk. De Jong: 'We wilden dichterbij komen, maar de tweede seizoenshelft is nog lang. Persoonlijk ben ik erg blij met mijn eerste goal voor Galatasaray. De assist van Wesley was fantastisch.'

Tot zijn tevredenheid zag Jan Olde Riekerink vanaf de zijkant zijn landgenoten belangrijk zijn. De trainer kreeg wat hij verlangde van zijn elftal. 'We willen een identiteit creëren. We willen dominant zijn en dat waren we vandaag. De score had nog hoger kunnen uitvallen. Mijn team heeft me trots gemaakt. We wilden minimaal dertien punten overhouden aan onze laatste vijf competitiewedstrijden van het jaar en dat is gelukt', concludeerde de coach.

Sneijder kreeg weliswaar lof van zijn ploeggenoten en coach, maar toonde zich bescheiden: 'Je kunt het niet alleen. Wie er ook scoort of een assist geeft, het gaat om het resultaat. Dit is een grote dag voor ons en dan is het ook nog kerst. Het is tijd om dit te vieren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.