Fenomenale Sneijder steelt de show bij zege Galatasaray

Wesley Sneijder heeft zijn stempel gedrukt op de laatste competitiewedstrijd van Galatasaray in 2016. Met een goal en drie assists had de Oranje-international een groot aandeel in de 5-1 zege op Alanyaspor.

De ploeg van Jan Olde Riekerink moest winnen om weer aansluiting te vinden bij Istanbul Basaksehir en Besiktas. De Galatasaray-trainer zag zijn twee landgenoten het duel openbreken. In de dertigste minuut kopte Nigel de Jong volledig vrijstaand raak uit een vrije trap van Sneijder.

De gelijkmaker van Sajjac Shahbazzadeh en een eigen goal van Alanyaspor-verdediger Lamine Gassama volgden, waarna Sneijder het publiek op de banken kregen. De spelmaker pikte de bal in de 51ste minuut vlak buiten het strafschopgebied op en stiftte de bal vanaf zo'n achttien meter achteloos over doelman Zdenek Zlamal.

Na zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen was de 32-jarige aanvallende middenvelder nog niet klaar met Alanyaspor. Sneijder gaf kort na de 3-1 vanaf links voor op Erin Derdiyok, die bij de eerste paal binnentikte en zo de genadeklap uitdeelde. Het was voor Sneijder nog geen reden gas terug te nemen. Hij speelde na een vloeiende combinatie invaller Josué vrij en laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 5-1.

Galatsaray overtuigde en de prachtige goal van Sneijder was het absolute hoogtepunt. De topclub staat na de zege nog wel altijd op derde plaats in de Turkse Süper Lig en heeft een achterstand van drie punten op Istanbul Basaksehir. Alanyaspor, waar Erhan Kartel in de slotfase nog rood kreeg, zakt naar de veertiende plaats.