Lens helpt Fenerbahçe aan zege na uitvallen Van Persie

Fenerbahçe heeft de eerste competitiezege van december dan eindelijk te pakken: 3-0. Dat Robin van Persie al vroeg in de wedstrijd tegen Gençlerbirligi uitviel met een blessure, deerde de ploeg van trainer Dick Advocaat niet.

Van Persie moest zich al in de openingsfase laten vervangen door Moussa Sow. Uitgerekend de Senegelase spits opende enkele minuten voor rust de score door een voorzet van Jeremain Lens (op de foto met Sow) met zijn uitgestoken been in de verre hoek te tikken.

Lens zelf kreeg na rust op aangeven van Volkan Sen een mogelijkheid op de 2-0, maar die viel pas in de slotfase. Invaller Fernandão bracht de zege in de 87ste minuut in veilige haven. Het fraaie slotakkoord was in de extra tijd voor Sow, opnieuw was de assist van Lens.

De eerste zege in de Süper Lig sinds 27 november was daarmee een feit. Door de 1-0 nederlaag van vorige week tegen Antalyaspor en het 0-0 gelijkspel in de derby tegen Besiktas, blijft het gat met de Turkse koploper Istanbul Basaksehir echter zeven punten bedragen.

De exacte ernst van de blessure van Van Persie, die tegen Antalyaspor nog ontbrak, is nog niet duidelijk. Zijn landgenoot Gregory van der Wiel zat zoals aangekondigd niet bij de wedstrijdselectie. De 28-jarige rechtsback heeft zich met zijn gedrag onmogelijk gemaakt bij trainer Advocaat.

Jeremain Lens is met zes assists na vijftien speelronden de assistkoning van de Turkse Süper Lig.