Fenerbahçe verliest dure punten zonder Van Persie

Reacties

Fenerbahçe heeft maandagavond kostbaar puntenverlies geleden op bezoek bij Antalyaspor. In het uitduel met de middenmoter verloor de ploeg van trainer Dick Advocaat (foto) vier dagen na de zege bij Feyenoord met 1-0.

Fenerbahçe verliest dure punten zonder Van Persie

Donderdag zorgde de ploeg van Jeremain Lens en Robin van Persie nog voor de Europese uitschakeling van Feyenoord door in De Kuip met 0-1 te winnen. Lens was in het competitieduel van vanavond wel basisspeler, terwijl Van Persie vanwege lichte klachten uit de selectie was gelaten.

Uiteindelijk verloor Fener  door een goal van Yekta Kurtulus, die na ruim een uur van afstand hard raak schoot. Ook hij stak vervolgens het korps een hart onder de riem. Zondag deed Yasin Öztekin dat ook toen hij namens Galatasaray een hattrick maakte tegen Gaziantepspor. Beide doelpuntenmakers verwezen daarmee naar de aanslag van zaterdag die Istanbul opschrikte. Nabij het stadion van Besiktas lieten 38 mensen daarbij het lieven. Onder hen dertig politieagenten.

Uiteindelijk bleef het bij 1-0, waardoor Fenerbahçe averij oploopt in de titelstrijd. Het verschil met nummer drie Galatasaray is nu vier punten. Koplopers Basaksehir en Besiktas staan nog zeven punten voor. Door de verliespartij kwam voor de formatie van Advocaat een einde aan tien competitieduels zonder nederlaag (zeven keer winst). Maandag kwam FK Krasnodar als tegenstander uit de bus in de zestiende finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.