Frankfurt verrast Dortmund, Gnabry belangrijk in Nordderby

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich vier dagen na het memorabele optreden in de Champions League laten aftroeven door Eintracht Frankfurt. Werder Bremen knokte zich in de Nordderby tegen Hamburger SV mede dankzij een knappe goal van Serge Gnabry tot twee keer toe terug van een achterstand.

Frankfurt verrast Dortmund, Gnabry belangrijk in Nordderby

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 2-1
Dortmund vestigde dinsdag nog een Champions League-record door met 8-4 te winnen van Legia Warschau, maar was op bezoek bij Eintracht Frankfurt een stuk minder goed op schot. De ploeg van trainer Thomas Tuchel vergat de dominantie uit te drukken in de score en betaalde daar in de eerste minuut na rust de rekening voor. Szabolcs Huszti krulde de bal meteen na de aftrap in de verre hoek uit een voorzet van Timothy Chandler.

Tuchel bracht na een uur drie verse krachten om het offensief nieuw leven in te blazen. Met Sebastian Rode, Ousmane Dembélé en Marco Reus vond BVB in de 78ste minuut dan eindelijk een gaatje in de Frankfurt-defensie. Dembéle gaf voor, Pierre-Emerick Aubameyang kopte raak. Nog geen twee minuten later had Haris Seferovic (foto) de voorsprong van de thuisploeg echter alweer hersteld. Omdat Dembélé de onderkant van de lat raakte, klimt Frankfurt over Dortmund heen naar de derde plaats.

Hamburger SV – Werder Bremen 2-2
Zoals de laatste jaren eigenlijk steevast het geval was stond ook deze Nordderby weer in het teken van de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter HSV lag door een rake kopbal van Michael Gregoritsch binnen drie minuten op koers voor de eerste zege, maar na een fraaie aanval sloeg Werder via Fin Bartels binnen het kwartier terug. Toen Gregoritsch na knap werk van Nicolai Müller van dichtbij opnieuw scoorde, was het Gnabry (foto) die vlak voor rust met een individuele actie de stand gelijktrok.

Met zijn vijfde competitiedoelpunt bepaalde Serge Gnabry de eindstand in de Nordderby.
Met zijn vijfde competitiedoelpunt bepaalde Serge Gnabry de eindstand in de Nordderby.

Hoewel de Gnabry alweer zijn vijfde competitiedoelpunt maakte, moest de 21-jarige revelatie in de tweede helft plaatsmaken voor Claudio Pizarro. Met de oude vos in de ploeg hoopte Werder door te drukken, maar de 38-jarige spits produceerde alleen een ongevaarlijke kopbal. Gregoritsch had aan de andere kant nog een hattrick kunnen maken, maar kopte in de handen van Jaroslav Drobny. De twee gevallen grootmachten blijven daardoor onderin de Bundesliga bungelen.

1.FC Köln – FC Augsburg 0-0
1. FC Köln stond voorafgaand aan de twaalfde speelronde nog derde, maar kon de uitstekende vorm in thuisduels geen vervolg geven tegen FC Augsburg. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh hield stand. Ook clubtopscorer Anthony Modeste (twaalf goals) kon dit keer het verschil niet maken. De grootste kans was nog voor Marcel Hartel, maar Marwin Hitz redde van dichtbij. Köln blijft desondanks meedoen in de subtop. Het staat vierde, op acht punten van koploper RB Leipzig.

Borussia Mönchengladbach – 1899 Hoffenheim 1-1
Ook 1899 Hoffenheim staat na twaalf wedstrijden op 22 punten. Het in de Champions League uitgeschakelde Borussia Mönchengladbach leidde halverwege nog verdiend dankzij de eerste competitiegoal van Mahmoud Dahoud, maar het nog ongeslagen Hoffenheim kwam in de 53ste minuut op gelijke hoogte toen Nadiem Amiri alle tijd kreeg om van 23 meter uit te halen. Fabian Johnson miste nog een enorme kans voor Gladbach, dat al twee maanden op een zege wacht en dertiende staat.

FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg 1-1
FC Ingolstadt 04 liet tegen het VfL Wolfsburg van Jeffrey Bruma na om de tweede zege onder de nieuwe trainer Maik Walpurgis te boeken. De opvolger van Markus Kauczinski debuteerde vorige week met een 0-1 zege bij Darmstadt 98, maar moest nu toezien hoe zijn ploeg vele kansen onbenut liet. Alleen Anthony Jung klopte Wolfsburg-doelman Diego Benaglio na een half uur met een kopbal. En dus namen Die Wölfe, teleurstellend veertiende, dankzij Fabian Johnson nog een punt mee naar huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.