Goals Gvardiol blijven maar komen: City neemt koppositie over van Arsenal

Reacties

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van Arsenal. Mede dankzij een dubbelslag van Josko Gvardiol maakte de regerend titelhouder geen fout op Craven Cottage. Er was ook minder nieuws, want Nathan Aké viel uit met een voetblessure.

Goals Gvardiol blijven maar komen: City neemt koppositie over van Arsenal
Fulham
Fulham
0 - 4
Manchester City
Manchester City

Aké begon tegen Fulham in de basis, maar zou het slechts twintig minuten volhouden. In een poging een schot te blokkeren, liep de Nederlander een blessure op. Die kostte hem een aantal minuten later de wedstrijd. Op dat moment ging City al aan de leiding. Dat was te danken aan Gvardiol, die na een combinatie met Kevin De Bruyne met zijn mindere rechterbeen afrondde (0-1, bekijk doelpunten onder het artikel).

Spannend was het eigenlijk geen moment in het schilderachtige stadion aan de Theems. Fulham probeerde het, maar kon geen vuist maken tegen City. De bezoekers zochten telkens de aanval en het was wachten op het tweede doelpunt. Dat viel na een klein uur spelen. Na een klutssituatie viel de bal voor de voeten van Phil Foden, die alert reageerde en handig raakschoot (0-2).

City voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit en liep nog uit naar 0-4. Gvardiol maakte zijn tweede van de middag (en zijn vierde in de laatste vijf Premier League-duels), invaller Julián Álvarez schoot raak vanaf de stip. Een andere club uit de Engelse hoofdstad, Arsenal, krijgt zondag de kans om City weer te passeren. The Gunners gaan dan op bezoek bij het Manchester United van Erik ten Hag.

Bekijk hier de samenvatting

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.