Arsenal krabt zich achter de oren door hattrickheld Gnabry

Reacties

In de elfde speelronde van de Bundesliga krijgt Werder Bremen zondag Eintracht Frankfurt op bezoek (aftrap 17.30 uur). VI-redacteur Sander Janssen blikt vooruit op het duel, met aandacht voor Serge Gnabry.

Arsenal krabt zich achter de oren door hattrickheld Gnabry

Uit een scrimmage kreeg de 21-jarige Gnabry vrijdag de bal voor zijn voeten. De Duitse debutant twijfelde niet en schoot de 0-2 binnen in het WK-kwalificatieduel met San Marino. Uiteindelijk had hij met drie goals een groot aandeel in de 0-8 zege van Duitsland. Gnabry scoorde weliswaar tegen een voetbaldwerg, maar heeft wel een hattrick bij zijn debuut voor het nationale elftal op zijn naam staan. De aanvaller was zelfs de de eerste Duitse debutant die drie keer scoorde sinds Dieter Müller op het EK van 1976.

Gnabry bouwde bij het Duitse Olympisch team aan het fundament voor zijn debuut bij Die Mannschaft. Het B-elftal van Duitsland was voor hem een uitgelezen kans om zich op een groot podium te laten zien. Die kans greep hij met beide handen aan. Duitsland verloor de finale na penalty’s van gastland Brazilië, maar met zes goals in zes optredens liet Gnabry zich van zijn beste kant zien.

Serge Gnabry maakte een hattrick bij zijn debuut voor Duitsland tegen San Marino.
Serge Gnabry maakte een hattrick bij zijn debuut voor Duitsland tegen San Marino.

De aanvaller had het nodig, die vertrouwensboost. Vier jaar bij Arsenal hadden hem nog maar weinig opgeleverd. Als zestienjarige belofte werd hij door de Engelse grootmacht opgepikt bij VfB Stuttgart. Manager Arsène Wenger zag veel potentie in de jonge vleugelspeler. De eerste jaren verliepen goed voor Gnabry, maar toen hij uitgeschakeld werd door een zware knieblessure haalden andere talenten hem in. Eenmaal hersteld was hij zijn plaats kwijt. Een teleurstellend jaar als huurling van West Bromwich Albion - hij deed slechts in twee duels in het League Cup-toernooi mee - volgde en Gnabry begon zich af te vragen of een stapje terug misschien beter zou zijn.

De keerzijde van een overstap naar een Premier League-club op jonge leeftijd werd duidelijk voor Gnabry. Als je even pech hebt, is de voetbalwereld keihard. Maar Arsenal kwam ook achter een risico van het kopen van veel jonge talenten. Als je een speler met veel potentie niet genoeg te bieden hebt, raak je hem kwijt en is er de mogelijkheid dat hij een paar jaar later miljoenen waard is voor een andere club. De Londenaren wilden afgelopen zomer maar al te graag het halverwege 2017 aflopende contract van Gnabry verlengen. Maar de aanvaller maakte na de voor hem succesvolle Olympische Spelen een bewuste keuze voor een stapje terug: Werder Bremen.

Wenger zal zich af en toe achter de oren krabben als hij Gnabry ziet uitblinken bij Werder en Duitsland. In de Bundesliga heeft hij vier keer gescoord in negen duels en is hij de vaste bespeler van de linkerflank. Met zijn hattrick tegen San Marino heeft hij zich ook bij bondscoach Joachim Löw in de kijker gespeeld. Het gaat Gnabry weer voor de wind. Hij bewijst dat een stapje terug helemaal niet verkeerd hoeft te zijn. (Sander Janssen)

Programma
Bayer Leverkusen 18-11
20:30
RB Leipzig
Borussia
Mönchengladbach
19-11
15:30
1. FC Köln
FSV Mainz 05 19-11
15:30
SC Freiburg
VfL Wolfsburg 19-11
15:30
Schalke 04
FC Augsburg 19-11
15:30
Hertha BSC
Darmstadt 98 19-11
15:30
FC Ingolstadt 04
Borussia Dortmund 19-11
18:30
Bayern München
1899 Hoffenheim 20-11
15:30
Hamburger SV
Werder Bremen 20-11
17:30
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.