Wankel Werder troost zich na vierde zeperd met wondergoal

Na drie speelronden in de Bundesliga koerst Werder Bremen al af op de afgrond. Een nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach was wellicht ingecalculeerd, maar de wijze waarop de 4-1 verliespartij tot stand kwam was vrij pijnlijk voor trainer Viktor Skripnik en zijn elftal.

De thuisploeg, die woensdag nog met 4-0 onderuit ging in het eerste Champions League-groepsduel met Manchester City, nam namelijk al binnen 41 minuten een 4-0 voorsprong. Thorgan Hazard en Raffael troffen beiden twee keer doel en drukten Werder zo nog dieper in de zorgen.

De Sportverein uit Bremen maakt namelijk een dramatische seizoenstart door. Nederlagen in de Bundesliga tegen Bayern München (6-0) en FC Augsburg (1-2) maakten Werder rodelantaarndrager, terwijl de ploeg ook al is uitgeschakeld in de strijd om de DFB-Pokal door een smadelijke verliespartij tegen een derdedivisionist.

Werder Bremen-aanvaller Áron Johannsson haalde het laatste fluitsignaal niet en moest inrukken na een directe rode kaart.

Coach Skripnik kan die reeks nederlagen vooralsnog geen halt toeroepen, een schitterende eretreffer van Serge Gnabry ten spijt. De topscorer van het Olympisch voetbaltoernooi - zes goals in zes wedstrijden namens Duitsland - pegelde de bal in de 73ste minuut op aangeven van Áron Johannsson met hoge snelheid in de linkerbovenhoek en bepaalde zo de eindstand op 4-1.

Het laatste fluitsignaal hoorde Johannsson in de catacombe, want de ex-AZ-aanvaller kreeg nog een directe rode kaart. Werder Bremen zal het dus sowieso zonder de IJslandse Amerikaan moeten doen als FSV Mainz 05 - na twee speelronden op één punt - woensdagavond wacht.