Figueredo akkoord met uitlevering aan Uruguay

Reacties

Eugenio Figueredo, de voormalige vicevoorzitter van de FIFA die wordt verdacht van corruptie, is akkoord gegaan met uitlevering aan zijn geboorteland Uruguay. Dat meldt justitie in Zwitserland woensdag.

Figueredo akkoord met uitlevering aan Uruguay

De 83-jarige Figueredo is onderdeel van de groep van zeven FIFA-officials die in mei in Zwitserland werden aangehouden na Amerikaans onderzoek naar illegale praktijken bij de wereldvoetbalbond. Hij wordt er door Uruguay en de Verenigde Staten van verdacht miljoenen dollars aan steekpenningen aangenomen te hebben om tv-rechten voor voetbalwedstrijden aan een Amerikaans sportmarketingbureau te gunnen.

De autoriteiten in de Verenigde Staten moeten nog wel akkoord gaan met de uitlevering van Figueredo aan Uruguay. De Zwitserse justitie stemde in september al in met een uitleveringsverzoek van de VS, maar de voormalig vicevoorzitter van de FIFA ging hiertegen met succes in beroep. Als de Amerikanen niet akkoord gaan, zal justitie in Zwitserland beslissen naar welk land de official - die ook actief was als vicevoorzitter bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond - dan uitgeleverd zal worden.

Naast Figueredo werden eind mei ook José Maria Marin (Brazilië), Jeffrey Webb (Kaaimaneilanden), Costas Takkas (Groot-Brittanië), Eduardo Li (Costa Rica), Julio Rocha (Nicaragua) en Rafael Esquivel (Venezuela) gearresteerd in Zürich. De uitleveringsverzoeken van de VS voor Marin, Rocha, Esquivel, Li en Takkas werden eerder al goedgekeurd door justitie in Zwitserland. Webb liet zich in juli zonder protest al uitleveren aan Amerika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.