Niersbach blijft wél actief bij de FIFA

Reacties

Wolfgang Niersbach blijft vooralsnog wel lid van het uitvoerend comité van de FIFA, zo heeft de wereldvoetbalbond bevestigd aan Reuters. De Duitser stapte maandag op als voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB) vanwege de rel rond de toewijzing van het WK 2006.

Niersbach blijft wél actief bij de FIFA

'Wij kunnen bevestigen dat meneer Niersbach aan ons heeft laten weten dat hij zijn functies bij ons als lid van het uitvoerend comité gewoon wil blijven uitvoeren', zo meldt de wereldvoetbalbond in het statement aan het persbureau.  

Niersbach legde maandag zijn functie als voorzitter van de Duitse voetbalbond neer als gevolg van de rel die is ontstaan rond de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. Er zou zwart geld zijn gebruikt om dat toernooi naar Duitsland te halen.

De bestuurder ontkende echter dat hij een onzuiver geweten heeft. 'Ik ben van het begin tot het einde bij het WK-bid betrokken geweest en heb me altijd aan de regels gehouden', liet de Duitser weten in een reactie op zijn aftreden. Hij stapte evenwel op omdat hij meende politiek verantwoordelijk te zijn voor de situatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.