Beckenbauer lijkt justitiële dans te ontspringen

Reacties

Volgens het Duitse Sport1 wordt Franz Beckenbauer niet betrokken bij de onderzoeken naar onrechtmatigheden bij de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. De voormalige sterspeler was voorzitter van het comité dat het eindtoernooi wist binnen te halen.

Beckenbauer lijkt justitiële dans te ontspringen

De belastingdienst deed dinsdagochtend huiszoekingen bij de Duitse voetbalbond en enkele bestuurders, maar Der Kaiser lijkt geen ongewenst bezoek te hoeven verwachten. 'We hebben geen verzoeken ontvangen, maar dat betekent niet dat er ook geen aanvraag is', zei Marcus Neher, officier van justitie in Salzburg, waar Beckenbauer een huis heeft.

De invallen van dinsdag waren onderdeel van een onderzoek naar (oud-)bestuurders Wolfang Niersbach, Theo Zwanzinger en Horst Schmidt. Nadja Niesen, officier van justitie in Frankfurt, bevestigde tegenover Sport1 dat Beckenbauer geen deel uitmaakt van dat onderzoek. De 6,7 miljoen euro die vanuit Duitsland naar de FIFA werd overgemaakt voor de toewijzing van het WK vormt de aanleiding van de justitiële zoektocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.