'Duitsers hebben WK 2006 gekocht met zwart geld'

Reacties

Volgens Duits weekblad Der Spiegel heeft Duitsland zich schuldig gemaakt aan omkoping bij het bid voor het WK in 2006. Het comité, onder leiding van Franz Beckenbauer, zou de beschikking hebben gehad over een enorme hoeveelheid zwart geld.

'Duitsers hebben WK 2006 gekocht met zwart geld'

Der Spiegel meldt dat de commissie de beschikking had over zo'n 6,7 miljoen euro. Het budget zou in 2000 beschikbaar zijn gesteld door Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus.

Het geld zou gebruikt zijn om de stemmen van vier Aziatische vertegenwoordigers van het 24-koppige uitvoerend comité van de FIFA te kopen. Nieuw-Zeelander Charles Dempsey besloot destijds op het laatste moment verrassend genoeg niet deel te nemen aan de laatste stemronde.

Niets te verwijten
De zweem van omkoping rond de toewijzing van het eindtoernooi is niet nieuw. De Duitse voetbalbond deed zelf onderzoek naar onrechtmatigheden en concludeerde dat Duitsland niets te verwijten valt. 'Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor onregelmatigheden noch enig bewijs dat er stemmen zijn gekocht', is te lezen in het statement van de DFB.

De FIFA heeft laten weten de aantijgingen van Der Spiegel 'zeer serieus' te nemen en zal de geuite beschuldigingen van het magazine meenemen in het lopende onderzoek naar corruptie binnen de voetbalwereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.