FIFA laat ook gedrag Beckenbauer en Villar onderzoeken

Reacties

De ethische commissie van de FIFA gaat ook onderzoek doen naar Franz Beckenbauer en Ángel Maria Villar. Dat maakte de wereldvoetbalbond woensdag bekend.

FIFA laat ook gedrag Beckenbauer en Villar onderzoeken

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldde vorige week dat Duitsland zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping bij het bid voor het WK 2006. Het comité, onder leiding van Beckenbauer (foto), zou de beschikking hebben gehad over een enorme hoeveelheid zwart geld.

Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus zou volgens de krant 6,7 miljoen euro beschikbaar hebben gesteld. Daarmee zouden de stemmen van vier Aziatische vertegenwoordigers van het 24-koppige uitvoerend comité van de FIFA zijn gekocht. De wereldvoetbalbond liet meteen al weten deze aantijgingen zeer serieus te nemen.

Villar is op zijn beurt als senior vice-voorzitter van de UEFA door de schorsing van Michel Platini de beoogde vervanger van de Fransman. Villar toonde volgens volgens de Spaanse krant El Mundo Deportivo echter verdacht gedrag toen hij weigerde om mee te werken aan het onderzoek van Michael Garcia. Daarin werd gekeken hoe de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 tot stand was gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.