Platini: 'Kan mezelf nog recht in de spiegel aankijken'

Reacties

Michel Platini heeft zich in een interview met Le Monde verweerd tegen alle beschuldigingen aan zijn adres. De Fransman verwacht ondanks zijn schorsing de FIFA-verkiezingen te winnen.

Platini: 'Kan mezelf nog recht in de spiegel aankijken'

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond heeft Platini (rechts op de foto naast Blatter) voor negentig dagen geschorst, nu er een onderzoek loopt naar onder andere een dubieuze betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro van huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan zijn adres. Platini kreeg dit geld in 2011 betaald, naar aanleiding van werkzaamheden uit 1999-2002. 'Ik werkte aanvankelijk voor Blatter zonder daarvoor iets te krijgen', onthult hij nu.

Blatter kon hem namelijk niet betalen waar hij in zijn ogen recht op had. De 300 duizend Zwitserse frank die Platini later op jaarbasis zou gaan verdienen, was maar een fractie waarop hij volgens Blatter recht had. De toenmalige secretaris-generaal verdiende echter 300 duizend frank, dus meer kreeg Platini niet. 'Blatter zou me het verschil later betalen.'

Fout
Platini zegt daarna nooit meer naar het restbedrag te hebben omgekeken. 'Ik heb er nooit meer naar gevraagd omdat ik het geld niet nodig heb.' Toen het balletje echter weer aan het rollen kwam, heeft hij alsnog de rekening ingediend. 'Ik maakte nog een fout bij het indienen van de rekening, in mijn eigen nadeel. Ik dacht dat ik al 500 duizend per jaar had ontvangen, maar dat was 300 duizend. De FIFA heeft dit zelf gecorrigeerd en tien dagen later werd ik al betaald', aldus Platini.

'Als er enige twijfel over deze transactie had bestaan, had de FIFA mij nooit betaald', vervolgt hij. 'Mijn schorsing vind ik niet het ergste. Wel dat ik nu over een kam word geschoren met andere verdachten. Ik denk overigens niet dat ik veel stemmen heb verloren door deze schandalen. Mensen die me kennen, weten dat ik mezelf nog steeds recht in de spiegel kan aankijken.'

Op 26 februari worden de verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap gehouden. De zestigjarige Platini geldt als belangrijkste kandidaat om de voorzittershamer van Blatter over te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.