Blatter ziet Amerikaanse complottheorie

Reacties

FIFA-baas Sepp Blatter heeft in een interview met Financial Times teruggeslagen naar de Amerikaanse sponsoren van de wereldvoetbalbond die zich eerder dit jaar tegen hem keerden.

Blatter ziet Amerikaanse complottheorie

Begin oktober riep frisdrankgigant Coca-Cola om het aftreden van Blatter bij de FIFA, naar aanleiding van alle corruptieverhalen die de ronde doen over de voetbalorganisatie. Niet veel later volgden ook McDonald's, Visa en Budweiser dat voorbeeld. Maar Blatter blijkt hiervan niet onder de indruk.

'Alleen de Amerikaanse bedrijven hebben zich tegen mij gekeerd', laat Blatter in gesprek met het Amerikaanse medium weten. 'De andere sponsoren van de FIFA hebben niets gezegd. Het lijkt me dan ook dat iedereen intelligent genoeg is om te zien dat er verband is tussen de acties van deze bedrijven en het onderzoek dat Amerika naar de FIFA is gestart.'

De woede van Amerika richting de 79-jarige Blatter zou volgens de Zwitser zijn ontstaan toen Qatar boven de Verenigde Staten werd verkozen om het WK van 2022 te organiseren.

Eind mei kwam de FBI al met de eerste bevindingen van het grote onderzoek naar corruptie binnen de FIFA. De Amerikenan stelden dat er al sinds 1991 sprake is van grootschalige corruptie. Er loopt ook nog altijd een onderzoek naar Blatter zelf, die door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond gestraft is met een schorsing van negentig dagen.

Rusland
Het Russische organisatiecomité achter het WK in Rusland ontkent dat er onrechtmatigheden waren bij de toewijzingen van de eindtoernooien in 2018 en 2022. 'We wisten het niet eerder dan bij de stemming op het congres. Wij zijn ervan overtuigd dat Rusland de stemming won vanwege het uitstekende bid', reageert Aleksej Sorokin, de baas van het organisatiecomité, in een interview met persbureau TASS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.