Nakhid gaat in beroep tegen uitsluiting FIFA-verkiezing

Reacties

David Nakhid heeft beroep aangetekend tegen zijn uitsluiting voor de FIFA-verkiezing van 26 februari. De oud-international van Trinidad & Tobago stond niet op de officiële lijst met kandidaten, omdat na de deadline van maandag bleek dat hij een ongeldige steunbetuiging had ingeleverd.

Nakhid gaat in beroep tegen uitsluiting FIFA-verkiezing

Nakhid vindt het onbegrijpelijk dat hij in tegenstelling tot de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Liberiaan Musa Bility, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne, Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, en de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini geen kans maakt op de FIFA-troon van Sepp Blatter. Hij was naar eigen zeggen immers de eerste die zijn bid heeft ingeleverd bij de wereldvoetbalbond.

'Wat er is gebeurd is slecht voor de FIFA, we zijn in beroep gegaan', legt de oud-speler van KSV Waregem en Grasshoppers uit aan het Franse persbureau AFP. 'Deze campagne zit vol met vuile streken. Vlak voor de deadline is er een dubbele steunbetuiging, afkomstig van de Maagdeneilanden, ontstaan. Daarover zijn we niet geïnformeerd. Dit leggen we allemaal uit in ons beroep bij de ethische commissie en de verkiezingscommissie.'

De overige zeven kandidaten hadden, zoals vereist, wel vijf steunbetuigingen. Rond de kandidatuur van Platini zijn echter vraagtekens. De aanmelding van de Fransman wordt door het verkiezingscomité niet in behandeling genomen zolang de bestuurder geschorst is. Pas als de straf voorbij is of wordt opgeheven, beslissen de organisatoren van de verkiezing hoe om te gaan met de kandidatuur van Platini, die op 8 oktober een schorsing van negentig dagen aan zijn broek kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.