Zeven kandidaten doen gooi naar presidentschap FIFA

Reacties

Het verkiezingscomité van de FIFA heeft zeven aanmeldingen ontvangen voor de presidentverkiezing. Dat heeft de wereldvoetbalbond woensdag bevestigd.

Zeven kandidaten doen gooi naar presidentschap FIFA

De strijd om de hoogste positie binnen de FIFA gaat tussen de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Liberiaan Musa Bility, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Jérôme Champagne, Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, en de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini.

Aan de deelname van Platini kleven vraagtekens. De aanmelding van de Fransman wordt door het verkiezingscomité niet in behandeling genomen zolang de bestuurder geschorst is. Pas als de straf voorbij is of wordt opgeheven, beslissen de organisatoren van de verkiezing hoe om te gaan met de kandidatuur van Platini. Laatstgenoemde kreeg op 8 oktober een schorsing van negentig dagen aan zijn broek, onder meer vanwege een dubieuze geldsom van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 ontving van huidig FIFA-baas Sepp Blatter.

David Nakhid, oud-international van Trinidad & Tobago, ontbreekt op de deelnemerslijst. Het campagneteam van de voormalige voetballer van KSV Waregem, PAOK Saloniki en Malmö FF meldde eerder dat Nakhid zich officieel kandidaat stelde. Vanwege een gebrek aan steunbetuigingen haakte de Braziliaan Zico eerder al af.

De verkiezingen worden op 26 februari in het Zwitserse Zurich gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.