Platini blijft voorlopig geschorst na eerste afwijzing beroep

Reacties

Het eerste beroep van Michel Platini tegen zijn straf is afgewezen. De UEFA-baas werd onlangs voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

Platini blijft voorlopig geschorst na eerste afwijzing beroep

Platini (foto) geldt als een belangrijke kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als president van de FIFA. Maar vooralsnog is de huidige voorzitter van de UEFA dus op non-actief gesteld.

De grote vraag is wat die schorsing betekent voor zijn kandidatuur, ook omdat de ethische commissie zich moet buigen over de integriteit van de kandidaten.

De wereldvoetbalbond doet later nog uitspraak over het al dan niet verlengen van Platini's schorsing. Krijgt hij er nog 45 dagen of langer als uitsluiting bij, dan vervalt zijn kandidaatschap.

De Zwitserse justitie opende onlangs een strafrechtelijk onderzoek naar Blatter, die onder meer in opspraak is geraakt door een betaling uit 2011 van 1,8 miljoen euro aan Platini. Platini claimt dat deze betaling was voor adviserende werkzaamheden die hij in het verleden (1998-02) verrichtte voor de FIFA, maar daarover bestaan grote twijfels. Zowel Blatter als Platini deed de beschuldigingen af met het wijzen op een 'herenakkoord' waar niets mis mee zou zijn geweest.

Door de perikelen rond Platini besloot de UEFA maandag ook nog Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de Europese voetbalbond, naar voren te schuiven. Hij is een van de acht potentiële opvolgers van Blatter als FIFA-baas. Ook bij het wegvallen van Platini heeft de UEFA dan nog een ijzer in het vuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.