Blatter zet zinnen op 'waardig afscheid' bij FIFA

Reacties

Sepp Blatter is niet van plan de handdoek in de ring te gooien, nu hij voorlopig voor negentig dagen is geschorst. De 79-jarige FIFA-voorzitter heeft zijn zinnen gezet op een waardig afscheid. De lezing van de Duitse bond (DFB) dat hij geld zou hebben verlangd van Franz Beckenbauer, bestrijdt hij dan ook.

Blatter zet zinnen op 'waardig afscheid' bij FIFA

De reputatie van Blatter komt de laatste weken steeds meer in het geding. Zo is er het onderzoek van de Zwitserse justitie naar onder meer een betaling van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini. De scheidend FIFA-baas blijft echter strijdvaardig. Hij wil op 26 februari tijdens de presidentsverkiezing zijn opvolger persoonlijk benoemen.

Geen haar op het hoofd van de kalende Blatter denkt daarom aan opgeven. 'Anders zou ik bang zijn het graf van mijn vader nog te bezoeken. Wat denkt u dat er gebeurt als ik hem vertel dat ik opgeef? Dan zou hij er snel uitkomen. Ik wil na 41 jaar bij de FIFA een waardig afscheid', zegt de president van de wereldvoetbalbond in gesprek met Schweiz am Sonntag.

Beckenbauer
Dat hij in 2002 in een geheim onderonsje met Beckenbauer om een bedrag van tien miljoen Zwitserse francs zou hebben gevraagd, in ruil voor een subsidie van 250 miljoen aan het Duitse organisatiecomité van het WK 2006, ontkent Blatter dan ook stellig. 'Nooit heb ik geld van Beckenbauer verlangd. Jamais de la vie. Nicht im Leben. Ook niet van de DFB. Het klopt gewoonweg niet.'

Het past ook niet bij de levenslessen die hij van zijn vader heeft meegekregen, stelt de vaak van corruptie verdachte Blatter. 'Ik heb van hem een basisprincipe meegekregen: neem geen geld aan dat je niet verdiend hebt en probeer niet je doelen met geld te verwezenlijken.' Zijn schorsing vindt hij dan ook onrechtvaardig en het resultaat van zwartmakerij. 'Ik ben vorverurteilt.'

Lunch
Blatter trekt zich daarom niets aan van zijn schorsing. Die bepaalt dat hij geen contact mag hebben met andere FIFA-functionarissen. 'Ik ga lunchen met de FIFA-secretaris-generaal', zegt hij als een zwarte Mercedes voorrijdt. 'Ik ben van mijn ambt geschorst, maar als privépersoon kan men mij niet schorsen. Maar maak je geen zorgen, we zullen de rekening splitsen', besluit hij lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.