Uitspraken Niersbach over WK 2006 verbazen FIFA en Blatter

Reacties

De FIFA en de geschorste president Sepp Blatter herkennen zich niet in de verklaring die Wolfgang Niersbach donderdag aflegde. De voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB) vertelde tijdens een persconferentie dat er in aanloop naar het WK 2006 6,7 miljoen euro is overgemaakt aan de wereldvoetbalbond.

Uitspraken Niersbach over WK 2006 verbazen FIFA en Blatter

'Voor zover we op dit moment weten staat er in 2002 geen dergelijke betaling van tien miljoen Zwitserse francs geregistreerd  bij de FIFA', liet de FIFA weten. 'Financiële steun van organisatiecomités correspondeert op geen enkele manier met de standaardprocessen en richtlijnen van de FIFA. Bovendien is de financiële commissie over het algemeen niet gerechtigd om zulke betalingen te ontvangen noch een eigen bankrekening te beheren.'

Ook Blatter liet aan het Duitse persbureau DPA weten 'niet vertrouwd te zijn' met de gang van zaken zoals Niersbach die naar buiten heeft gebracht. De FIFA gaat daarom een intern onderzoek instellen naar de transactie, die volgens de DFB-preses niets te maken heeft met omkoping. 'Bij de toewijzing van het WK in 2006 is alles volgens de regels verlopen. Er is geen zwart geld betaald, er zijn geen stemmen gekocht', zei Niersbach over het bedrag dat uit de portemonnee van Adidas kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.