Niersbach ontkent omkoping bij toewijzing WK 2006

Reacties

Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), heeft erkend dat er in aanloop naar de toewijzing van het WK in 2016 6,7 miljoen euro is betaald aan de wereldvoetbalbond (FIFA). Hij bestrijdt echter dat er sprake is van omkoping.

Niersbach ontkent omkoping bij toewijzing WK 2006

'Bij de toewijzing van het WK in 2006 is alles volgens de regels verlopen. Er is geen zwart geld betaald, er zijn geen stemmen gekocht', aldus Niersbach. Volgens berichtgeving van Der Spiegel zou het gaan om 6,7 miljoen euro, dat uit de portemonnee van Adidas kwam. De inmiddels overleden topman Robert Louis-Dreyfus zou die gang van zaken hebben gearrangeerd uit commerciële motieven.

Het organisatiecomité betaalde het bedrag later via een account van de FIFA terug aan Louis-Dreyfus, waar het bedrag uiteindelijk onder de noemer 'cultuurprogramma' terechtkwam. 'Ik wist niet dat de terugbetaling op die budget-post was geschreven', reageerde Niersbach, die de hand in eigen boezem stak. 'Ik heb overduidelijk verzuimd mijn collega's in het presidium vroegtijdig te informeren. Dat moet ik mezelf verwijten.'

Officieel doet de aanklager onderzoek naar vermeende fraude, corruptie en verduistering. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek afgerond zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.