Platini: 'Ik ben nog steeds de beste man voor de FIFA'

Reacties

In zijn ogen staat Michel Platini onterecht aan de zijlijn bij de strijd om het FIFA-voorzitterschap. De Fransman heeft zijn doel echter scherp voor ogen.

Platini: 'Ik ben nog steeds de beste man voor de FIFA'

De kandidatuur van Gianni Infantino was allerminst een teken van vertrouwen van zijn UEFA. Maar Platini ziet zichzelf nog immer als de juiste persoon om de FIFA te gaan leiden als opvolger van Sepp Blatter, die eerder deze week nog hard uithaalde naar de Fransman.

Maar hangende het onderzoek van de ethische commissie van de FIFA, die Platini voor negentig dagen schorste, staat de oud-international aan de zijlijn. Zijn kandidatuur is ook onder voorbehoud vanwege de status van aangeklaagde.

Platini doet er alles aan om de omstreden betaling van de FIFA te rechtvaardigen en zo ook te bewijzen dat de tijdelijke schorsing voor negentig dagen onterecht is. 'Was het werk verricht? Ja. Is een mondelinge overeenkomst in Zwitserland legaal? Ja. Had ik het recht het geld te vragen na negen jaar? Ja. Is het opgegeven aan de belasting? Ja', luidde zijn uitleg tegenover The Telegraph.

Het doel is en blijft de nieuwe voorzitter te worden van de FIFA. 'In alle bescheidenheid zie ik mezelf als de beste man voor de FIFA', aldus Platini, die geen campagne mag voeren vanwege zijn schorsing. Dat laatste steekt. 'Ik voel me een Middeleeuwse ridder die voor een kasteel staat. Ik probeer het voetbal weer terug te brengen, maar in plaats daarvan krijg ik kokende olie over mijn hoofd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.