Figo steunt Infantino in strijd om FIFA-presidentschap

Reacties

Luís Figo heeft in een officieel statement zijn steun uitgesproken voor Gianni Infantino. De secretaris-generaal van de UEFA doet, samen met zes andere kandidaten, op 26 februari een gooi naar het presidentschap bij de FIFA.

Figo steunt Infantino in strijd om FIFA-presidentschap

'Infantino kent de voetbalwereld van binnen en buiten', stelt de Portugees in zijn verklaring over de 45-jarige Zwitser. 'Hij heeft veel ervaring en competenties, werkt hard en is een eerlijke man. Deze dingen maken hem de beste kandidaat voor het leiderschap bij de FIFA. Hij zal de transparantie terugbrengen.'

De 42-jarige Figo was tijdens de vorige FIFA-verkiezing zelf nog kandidaat en wisselde toentertijd gedachten uit met Infantino. 'Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie van voetbalofficials, die van de wereldvoetbalbond een organisatie wil maken die voetbal boven alle andere zaken plaatst', zegt hij.

'Hij kan goed omgaan met grote uitdagingen en zal zich ook inzetten voor de projecten en moeilijkheden van kleinere voetbalbonden', vervolgt de voormalig international van Portugal. 'Ik sta achter hem in deze race en ik vraag iedereen die op 26 februari stemt, om dat op Infantino te doen. Hij zal je niet teleurstellen.'

Naast Infantino zijn ook de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Liberiaan Musa Bility, sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Fransman Jérôme Champagne en de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini kandidaat-opvolger van Blatter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.