FC Utrecht vreest vertrek basiskrachten, Labylle in beeld

FC Utrecht houdt serieus rekening met het vertrek van Anouar Kali (na dit seizoen sowieso transfervrij), Dave Bulthuis, Nana Asare, Tommy Oar en Jacob Mulenga. FC Utrecht is bovendien bezig Leroy Labylle in te lijven.

FC Utrecht vreest vertrek basiskrachten, Labylle in beeld

'Er lopen mensen om onze spelers heen, maar wij doen alleen zaken als er een officieel bod komt en die zijn er niet of nauwelijks geweest. Als ze er geweest zijn, hebben we ze direct afgewezen', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik (foto).

Dan, realistisch: 'Wij zijn inmiddels achter de schermen in overleg met de trainers alweer bezig met het komende seizoen. Alles is in kaart gebracht. We weten wat we willen, wat we moeten en wat we kúnnen doen als er iets gebeurt.'

'Voor Edwin de Kruyff is dit als manager spelerszaken een drukke maand, maar de maanden die komen zullen dat blijven voor hem en zijn team. Maar er is veel vertrouwen in de breedte van deze groep, want achter de eerste elf zitten veel Eredivisie-waardige spelers.'

'We zijn totaal niet in paniek als er iets mocht gebeuren. Nu, komende zomer of in de transferperiode daarna. Zelfs niet als er drie of vier spelers, wat eventueel kan, in één keer zouden vertrekken. We zijn op alles voorbereid. Ook dat is de winst van dit seizoen en dat geeft rust', aldus Van Schaik.

LabylleDe bedoeling is dat Labylle (21) van MVV na dit seizoen overstapt naar stadion Galgenwaard, maar afhankelijk van de hoogte van zijn afkoopsom bestaat er ook een reële kans dat hij deze week al komt.

De Belg heeft een goed gevoel overgehouden aan een gesprek met FC Utrecht-trainer Jan Wouters en manager spelerszaken Edwin de Kruyff en heeft hen laten weten graag te komen. Zijn contract bij de koploper van de Jupiler League loopt nog tot medio 2014 en de verwachting is dat hij voor vier ton naar FC Utrecht kan. (Anton Lippold)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen