Onzekere toekomst Van der Gun en Mulenga in Utrecht

Cedric van der Gun werkt in Portugal toe naar zijn rentree bij FC Utrecht. Maar voor de aanvaller is er net als voor Jacob Mulenga mogelijk geen toekomst in de Domstad.

Onzekere toekomst Van der Gun en Mulenga in Utrecht

Het oefenduel met Union Berlin (2-0 verlies) kwam woensdag nog te vroeg, maar Van der Gun heeft zijn knieproblemen zo goed als achter zich gelaten. 'Ik voel me fit en kan weer vrijuit spelen. Ik heb de afgelopen weken veel arbeid verricht tijdens mijn herstel. Conditioneel voel ik mij dan ook goed.'

Van der Gun, die op 3 november voor het laatst in actie kwam, krijgt in deze winterstop duidelijkheid over zijn toekomst bij FC Utrecht. Zijn verbintenis loopt komende zomer af. Als de Hagenaar een aanbieding krijgt zijn verblijf te verlengen, dan zal hij fors moeten inleveren ten opzichte van zijn huidige salaris.

Mulenga vertrekt waarschijnlijk al in januari uit de Galgenwaard. De 28-jarige aanvaller, die zich met Zambia voorbereidt op het toernooi om de Afrika Cup, aast op een transfer naar Engeland. 'Het is altijd mijn ambitie geweest in de Premier League te voetballen', aldus Mulenga, voor wie Reading en Norwich City zich hebben gemeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's