Gewilde MVV-Belg Labylle voorziet entree in de Eredivisie

Leroy Labylle (21) van MVV Maastricht heeft niet te klagen over een gebrek aan belangstelling en lijkt klaar om een volgende stap te maken in zijn voetballoopbaan. De allrounder, die op alle posities op het middenveld en als linksback uit de voeten kan, is vrijwel wekelijks de uitblinker in de ploeg van trainer René Trost.

Gewilde MVV-Belg Labylle voorziet entree in de Eredivisie

De Belg speelde voor RC Genk en Standard Luik, maar een doorbraak in eigen land bleef uit. In januari van dit jaar pikte MVV hem transfervrij op en legde hem voor twee seizoenen vast. De kans is groot dat hij binnenkort een nieuwe stap maakt.

FC Utrecht, AZ, SC Heerenveen, VVV-Venlo, Heracles Almelo en Roda JC zouden de ontwikkeling van Labylle (op foto rechts) met meer dan gemiddelde belangstelling volgen. Ook Ajax zou voor hem een paar keer op de tribune hebben gezeten.

'Daar heb ik wat over gehoord, maar die interesse is nu niet concreet', reageert de linkspoot. 'Met een paar andere clubs is wel al wat contact geweest. Voorlopig geef ik nog alles voor MVV, maar ik ben blij met de belangstelling. Want ik wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Toen ik hier tekende zei ik al dat ik snel een stap hogerop wilde maken. Wat mij betreft gebeurt dat in de winterstop.'

Zijn trainer twijfelt er niet aan dat Labylle toe is aan een hoger niveau. 'Heel veel clubs hebben liggen slapen, vorig jaar hadden ze hem gratis kunnen ophalen', stelt Trost. 'Ik kan me voorstellen dat ze nu voor hem in de rij staan. Hij kan zo mee in de Eredivisie.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's