Dominant FC Groningen delft onderspit tegen Utrecht

FC Groningen heeft zichzelf niet weten te belonen. De ploeg van trainer Robert Maaskant speelde goed tegen FC Utrecht, maar verloor uiteindelijk wel (0-2).

FC Utrecht heeft het de laatste jaren moeilijk gehad op bezoek bij FC Groningen. De laatste Utrechtse treffer op Groningse bodem dateerde alweer van 14 september 2007, toen Hans Somers scoorde. Ook nu begon Utrecht niet goed en startte FC Groningen furieus. Robbin Ruiter moest al vroeg enkele keren in actie komen.

De grootste kans in de eerste helft kwam echter op naam van Cedric van der Gun. De aanvaller van FC Utrecht, die de komende weken op een basisplek kan rekenen door het Afrika Cup-avontuur van Jacob Mulenga, vergat echter een scherpe voorzet van Alexander Gerndt binnen te tikken. Na rust brak FC Utrecht alsnog de ban.

Mitchell Snet ging lelijk in de fout en verspeelde de bal knullig aan Michael Zullo. Zijn volgende voorzet werd door Johan Kappelhof met de hand beroerd, waardoor arbiter Ed Janssen naar de stip wees. Gerndt schoot de strafschop kundig binnen, al zat Marco Bizot er nog dichtbij. De doelman kreeg de voorkeur boven Luciano.

FC Groningen ging vervolgens op zoek naar de 1-1 en zette druk op het doel van FC Utrecht. Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers na 65 minuten spelen echter op een 0-2 voorsprong. Een corner van FC Utrecht werd niet goed weggewerkt, waarna Mike van der Hoorn van dichtbij het tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken. Het bleek de genadeklap te zijn.

FC Groningen blijft door de verliespartij in het rechterrijtje hangen met twintig punten. FC Utrecht nadert de topvijf en heeft 33 punten. Nummer vijf Vitesse heeft slechts twee punten meer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.