FC Utrecht zet sterke reeks voort tegen hekkensluiter

FC Utrecht heeft de sterke eerste seizoenshelft doorgetrokken naar 2013. De ploeg van trainer Jan Wouters won afgelopen week al van FC Groningen (2-0) en bond deze zondag ook hekkensluiter Willem II aan de zegekar door met 3-1 te winnen.

FC Utrecht zet sterke reeks voort tegen hekkensluiter

Belangrijke man aan de kant van Utrecht was Anouar Kali (foto) die met zijn openingstreffer de thuisploeg naar de overwinning leidde. De technisch begaafde middenvelder was nadrukkelijk aanwezig bij de club uit de Domstad. Na dit seizoen zal Kali Utrecht transfervrij gaan verlaten.

De geboren Utrechter maakte zich een aantal weken geleden niet populair bij de supporters, toen hij aangaf zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Voorafgaand aan het duel met de Tilburgers sprak Wouters dan ook zijn zorgen uit omtrent het negatieve bejegenen richting zijn verdedigende middenvelder.

Zijn sterke spel en zijn treffer tegen de ploeg uit Tilburg zal de linkspoot goed hebben gedaan met het oog op zijn laatste half jaar bij de verrassende nummer zes van de Eredivisie. Dankzij treffers van Eduard Duplan en Bob Schepers liep de score nog op naar 3-0.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was toebedeeld aan Willem II-middenvelder Robbie Haemhouts, die met een rake kopbal doelman Robbin Ruiter verschalkte. De eretreffer van de voormalige speler van onder meer Helmond Sport en NAC Breda betekende zijn eerste op het hoogste niveau in Nederland.

Voor Willem II beginnen de zorgen groot te worden. De ploeg van trainer Jurgen Streppel verloor alweer zijn elfde wedstrijd van deze voetbaljaargang en staat met dertien punten uit twintig wedstrijden op de laatste plaats in de Eredivisie. FC Utrecht bezet na hetzelfde aantal wedstrijden plaats zes met 36 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen