Mulder bezorgt hekkensluiter Willem II punt tegen ADO

ADO Den Haag heeft op bezoek bij Willem II een punt overgehouden. Willem II werd halverwege de tweede helft pas gevaarlijk, wat uiteindelijk resulteerde in een gelijkspel: 1-1.

Aanvankelijk werd er vanwege de sneeuw gesproken over een afgelasting, maar scheidsrechter Maarten Ketting besloot het duel na een keuring alsnog door te laten gaan. Na een rustige beginfase kwamen de Hagenaren in de twintigste minuut op voorsprong.

Op aangeven van Tjaronn Chery was Kevin Jansen met het hoofd trefzeker. Op slag van rust leken de Tilburgers op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Danny Guijt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft hield ADO stand, maar nam de druk van de Tilburgers wel toe. Met name Robbie Haemhouts, die Guijt halverwege de tweede helft verving, kreeg een grote kans op de gelijkmaker. ADO verwerkte de mogelijkheid echter tot een hoekschop, waaruit geen gevaar volgde.

Ook Aurélien Joachim zorgde voor gevaar namens Willem II, maar de Luxemburger kon zijn kansen niet omzetten tot doelpunten. Naarmate het laatste fluitsignaal naderde, werd ADO steeds meer in het nauw gedreven.

Uiteindelijk kreeg Willem II alsnog waar het recht op had. Tien minuten voor tijd zorgde Hans Mulder voor de 1-1, wat tevens de eindstand was. Willem II blijft hekkensluiter met dertien punten, ADO blijft achtste staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.